Surprise: Netflix start met toeslagen voor abonnees die hun account delen

Netflix

De tijd is nu echt aangebroken

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Netflix is nu echt gestart met toeslagen voor abonnees die hun account met anderen delen. In vijf Latijns-Amerikaanse landen is het productiebedrijf een test gestart waarbij gebruikers extra moeten betalen als hun account langer dan twee weken wordt gebruikt buiten de locatie van hun eigen huis.

Test

De test die Netflix momenteel uitvoert vindt plaats in Argentinië, El Salvador, Guatemala, Honduras en de Dominicaanse Republiek. Een Netflix-hulppagina legt uit hoe de test werkt: abonnees moeten een extra bedrag betalen als zij langer dan twee weken de Netflix app gebruiken buiten hun woonadres. Hierbij gaat het wel specifiek over de Netflix-app voor de televisie of voor andere apparaten die aangesloten zijn op de televisie.

Elke extra gebruiker kost 2,99 dollar per maand bovenop de reguliere maandprijs van het account. De gebruikers in de landen waar Netflix op dit moment aan het testen is, kunnen één locatie als hun thuisadres vastleggen. Als ze aan het reizen zijn, kunnen zij Netflix wel onbeperkt blijven gebruiken op hun tablet of smartphones.

Extra kosten

Gebruikers die hun account dus willen blijven delen, kunnen extra huizen toevoegen aan hun account. Hier moeten ze 2,99 dollar meer voor betalen per maand. Ook kunnen gebruikers nog kiezen tussen de hoeveelheid huizen die zij willen toevoegen aan hun account. Bij het Basic-abonnement kun je één extra adres toevoegen, bij het Standaard-abonnement twee extra adressen en bij het Premium-abonnement drie adressen. Wanneer de test wordt uitgebreid naar andere landen, is nog niet bekend.

Daling abonnees

Netflix liet jarenlang toe dat abonnees hun account konden delen met andere mensen. Op deze manier kwamen meer mensen in aanraking met de dienst en het aantal abonnees groeide ruim tien jaar lang erg hard. Tot begin dit jaar, toen het aantal abonnees voor het eerst sinds 2011 daalde. Netflix liet toen al weten dat zij het delen van accounts zouden gaan aanpakken.

In Nederland delen zo’n 34 procent van de abonnees hun account met anderen, bleek uit een onderzoek die in februari 2022 is gedaan. Ook zei 28 procent hun inloggegevens met iemand anders te delen.

Lees ook: Krapte op arbeidsmarkt, maar plan ontbreekt: ‘Gewoon kortzichtig’

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels