Tragisch nieuws: lichamen Hebe (10) en Sanne (26) gevonden

Hebe

Na drie dagen is er een einde gekomen aan de zoektocht

Afwijkende bandensporen bij knooppunt Empel leidde gisteravond tot de ontdekking van een zwarte Kia Picanto. In de auto zaten twee lichamen – vermoedelijk van Hebe en Sanne. Hoewel de politie de identiteit van de lichamen nog officieel moest vaststellen, is het onderzoek nu nagenoeg afgerond.

Geen twijfel

De lichamen zijn op dit moment geborgen, zodat de identiteit van de overledenen nog formeel kan worden vastgesteld. De politie zegt er echter niet aan te twijfelen dat de twee doden de vermiste Hebe en Sanne zijn.

In de loop van de nacht is de auto weggesleept voor nader onderzoek. Er wordt nu gekeken naar hoe de auto van de weg is geraakt en in het water is beland. Daarbij wordt onder andere een blik geworpen op de schade aan het voertuig en eventuele sporen. De politie meldt dat alle scenario’s mogelijk zijn.

Eerder gezocht

Eerder deze ochtend werd al bekendgemaakt dat de politie dinsdagavond al bij knooppunt Empel had gezocht naar de toen nog vermiste Hebe en Sanne, zo liet een woordvoerder weten aan Omroep Brabant. Op dat moment werd de zwarte Kia Picanto niet gevonden. Daarnaast laat de politie weten dat er honderden tips bij hen binnen zijn gekomen, ook over deze specifieke plek. ‘Relatief ver weg’ van deze locatie werd woensdagavond toch opnieuw gezocht en werd de auto met behulp van een politiehelikopter toch gevonden.

Vermist

De 10-jarige Hebe en haar begeleidster Sanne vertrokken afgelopen maandag vanuit Raamsdonkveer naar het huis van het meisje in Vught. Hier zijn ze echter nooit aangekomen. Maandagavond had de moeder van Hebe al een bericht op Facebook geplaatst over de vermissing en dinsdagavond ging er een Ambert Alert uit.

De twee waren voor het laatst gezien op de A59 in Waspik. Hier werd woensdagmiddag een rijstrook afgezet voor het onderzoek. Daarnaast zette de politie grote zoektochten op, gesteund door verschillende vrijwilligersgroepen.

Lees ook: Trein doorboort bus: ‘Godzijdank geen passagiers in de bus’

Bron: Hart van Nederland | Beeld: Burgernet