Turks-Nederlandse Latife verjaagt overvaller met theedoek

overvaller

‘Gelukkig heb ik zo’n sterke moeder’, aldus haar zoon

Gewapend met een theedoek en schoonmaak spray, verjaagd Latife (47) afgelopen dinsdagochtend een overvaller uit bakkerij Mevlana in de Deventer Rivierenwijk. Een dappere klant bood de vrouw de helpende hand waarna de overvaller de benen nam.

Bewakingsbeelden

Op dinsdagochtend rond 07.15 uur kwam er een melding binnen bij de politie van de overval aan het Deltaplein. De agenten gingen meteen op de melding af.

Op de bewakingsbeelden van de overval, die momenteel viraal gaan, is te zien hoe de overvaller rond 07.00 uur met een hakbijl de bakkerij binnenkomt en direct op de kassa afgaat. De overvaller probeert Latife af te schrikken, maar ze pakt meteen haar theedoek en schoonmaak spray en begint hevig op de overvaller in te slaan. Enkele seconden later komt er een klant schreeuwend de zaak binnen. Door het toedoen van de klant werd het de overvaller te heet onder de voeten en koos eieren voor zijn geld.

Eigenaar

De eigenaar van de bakkerij Yasin, tevens de zoon van Latife, laat weten dat het onduidelijk is of de overvaller nog wat geld heeft weten mee te pakken. Dit vindt hij ook niet belangrijk. “Het leven van mijn moeder en de klant is belangrijker”, vertelt hij in gesprek met NOS. Yasin laat weten dat hij erg trots is op zijn moeder. “Zij is een dappere vrouw. Gelukkig heb ik zo’n sterke moeder”, vertelt hij vol trots.

Psychische problemen

Toch heeft de overval veel indruk gemaakt op de moeder van Yasin. Latife is erg bang en heeft veel last van psychische problemen door de overval. “Gelukkig heeft die dader niks bij mijn moeder gedaan”, vertelt Yasin. “Maar hij had een hakbijl, hij kon alles doen.” Naast dat Yasin blij is dat zijn moeder ongedeerd is, is hij ook erg dankbaar voor de klant die zijn moeder heeft geholpen. “Gelukkig is hij ook gezond”, laat hij weten aan de NOS.

@nosstories Of de overvaller nog wat geld mee heeft weten te pakken weet de eigenaar niet. Maar dat vindt hij ook niet belangrijk: “Het leven van mijn moeder en de klant is belangrijker.” #Deventer #overval #NOSstories ? origineel geluid – NOS Stories

Lees ook: Caroline Van Der Plas doet stap terug na ernstige bedreigingen

Bron: De Stentor, TikTok, nosstories | Beeld: Pixabay