Voor deze uitjes moet je door de coronacrisis dieper in de buidel tasten

Van een kappersbezoek tot aan een dagje naar dierentuin

Door de uitbraak van het coronavirus zat een bezoekje aan de kapper of een dagje naar de dierentuin er voor een lange tijd niet in. Inmiddels zijn de maatregelen ietwat versoepeld en staan we te popelen om weer op pad te gaan. Maar wat kunnen we precies van deze uitjes verwachten? En moeten we voor alle leuke dingen ineens dieper in de buidel tasten? 

Dierentuin

Het duurt niet lang tot dierentuinen in Nederland hun deuren weer mogen openen. Gezien de anderhalvemetersamenleving kunnen er maar een beperkt aantal bezoekers naar binnen. Een woordvoerder van Wildlands Adventure Zoo in Emmen laat aan De Volkskrant weten dat de entreeprijs niet in prijs zal verhogen. “We zullen geen winst maken, maar we willen bezoekers graag tegemoetkomen”, aldus de woordvoerster.

Kapsalons

Voor een bezoekje aan de kapper dien je bij de meeste kapsalons wel wat dieper in de buidel te tasten. Aangezien kappers een stuk minder klanten kunnen knippen en speciale spullen moeten aanschaffen, kunnen de prijzen iets hoger uitvallen. Veel kapsalons rekenen hier één tot vijf euro extra voor. Dit geldt ook voor sommige schoonheidssalons. Uiteindelijk is het aan de eigenaar van de desbetreffende salon om de prijzen te bepalen.

Bioscoop

Goed nieuws voor veel filmliefhebbers: Vanaf 1 juni is een bezoekje aan de bioscoop weer mogelijk. Voor filmliefhebbers geldt gelukkig dat de prijzen van een bioscoopbezoek niet zullen stijgen. Aan De Volkskrant laat een woordvoerder van bioscoopketen Pathé weten: “Met de capaciteit van maximaal dertig bezoekers zal dat voor ons verlieslatend zijn, maar het is beter om nu het verlies te beperken dan om helemaal niets te doen.”

Pretparken

Of je voor een bezoekje aan een pretpark meer geld moet neertellen? Als het aan de pretparken ligt niet. Aan De Volkskrant vertelt een woordvoerder van Walibi: “Wij zullen dezelfde toegangsprijzen hanteren.” De Efteling laat aan NOS weten dat zij niet open gaan om winst te maken, maar om de medewerkers en trouwe achterban een hart onder de riem te steken.

Lees ook: Blijven insmeren deze zomer: de zonkracht is hoger dan normaal

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash