Videoland komt met nieuwe abonnementsvormen en wijzigt prijs

videoland abonnementen

Videoland gaat onder andere een goedkoper abonnement aanbieden

Liefhebbers van een avondje bingen hebben hoogstwaarschijnlijk een abonnement op Videoland, de grootste online streamingdienst van Nederland. Je vindt hier bijna alle programma’s van RTL 4, 5, 6, 7 en 8. Genoeg te kijken, maar wel voor een redelijk hoge prijs. Althans, voor nu. Videoland wijzigt zijn abonnementsvormen én prijzen – en dat kan je wat schelen in de portemonnee. 

In prijs verlaagd

Waar we voorheen maar keuze hadden uit één abonnement, biedt Videoland er binnenkort maar liefst drie aan. Het huidige abonnement van 8,99 euro per maand, is met deze prijs de op een na duurste streamingdienst. Om niet alleen serieliefhebbers met een goedgevulde portemonnee blij te maken, gooit Videoland de prijs van een nieuwe abonnementsvorm omlaag. Dit gaat om het Basis-abonnement van 4,99 euro. Deze vorm is een stuk minder luxe en als kijker krijg je dan reclame tussen de programma’s door, er is geen download mogelijkheid en je kunt het maar op één scherm tegelijkertijd gebruiken.

Plus en Premium

Word je liever niet gestoord tijdens het kijken van je favoriete serie? Videoland biedt ook twee abonnementen zonder reclame aan. Bij het Plus-abonnement kijk je voor 7,99 euro per maand zonder reclames en op twee schermen tegelijkertijd. Het Premium-abonnement gaat nog een stapje verder, hierbij kijk je zonder reclames en op vier schermen tegelijkertijd voor 9,99 euro per maand. Bij zowel het Plus- als het Premium-abonnement is het downloaden van series mogelijk.

Persoonlijke voorkeur

De Nederlandse streamingdienst kiest voor deze nieuwe abonnementsvormen om iedere kijker tevreden te houden. Zo laat Videoland weten dat door deze opties de klant zelf een keuze kan maken: “Voor de ene klant is het belangrijk dat het hele gezin kan streamen, liefst tegelijk, maar niet dezelfde serie of film. Terwijl een ander vooral samen op de bank een serie kijkt. Zo is het ook met reclame.” De nieuwe abonnementen worden stapsgewijs ingevoerd. Heb je al een abonnement bij Videoland? Dan wijzigt je huidige abonnement naar een Premium-abonnement – gelukje: je krijgt ‘m dan voor de oude prijs van 8,99 euro.

Lees ook: Tiener kijkt ‘s nachts stiekem naar Netflix en redt gezin

Bron: Metro | Beeld: Videoland by RTL, door Danny106 onder de licentie CC BY-SA 4.0