Vliegtickets duurder in 2021: Nederlandse reiziger vindt het prima 

vliegtickets duurder

Vind jij het begrijpelijk dat vliegtickets duurder worden?

Vanwege de coronacrisis zullen vliegtickets volgend jaar naar verwachting duurder worden. Driekwart van de Nederlanders begrijpt dat maar al te goed, zo blijkt uit onderzoek. Bijna de helft van alle respondenten is zelfs bereid om extra te betalen voor hun vliegticket. 

Stijgende prijzen

Het zal geen verrassing zijn dat het huidige ‘rampjaar’ de oorzaak is van de prijsstijgingen. Vanwege het coronavirus staan veel vliegtuigen al maanden aan de grond. Een andere reden is het politieke voorstel om een vliegtaks inde voeren, dat nog steeds op tafel ligt. Maar liefst 75 procent van de Nederlandser zou het begrijpen als de prijzen van vliegtickets in 2021 omhooggaan. Dat blijkt uit een enquête van Vliegtickets.nl onder 1832 respondenten. 

25 tot 100 euro meer 

De hoofdvraag die de ticketsite stelde was: “Hoeveel ben jij bereid extra te betalen voor een vliegticket?” En wat blijkt? Niet alleen driekwart van de Nederlanders vindt een prijsstijging begrijpelijk, bijna de helft is ook bereid om meer te betalen voor een ticket. Een meerprijs van 25 tot 100 euro wordt het meest genoemd. 

Europese bestemmingen

35 procent van de respondenten is bereid om maximaal 250 euro te betalen voor een retourticket naar een Europese bestemming. Voor 34 procent ligt de grens op 150 euro. Toen Vliegtickets.nl in juni dezelfde vraag stelde, lagen de percentages nog fors lager. Op dat moment was 18 procent bereid om maximaal 250 euro te betalen en voor 23 procent was 150 euro de max. 

Voorwaarden voor meerprijs 

Sander van der Veen, marketingmanager bij de ticketsite, legt uit dat er wel bepaalde voorwaarden zitten aan een eventuele meerprijs. “Men verwacht duidelijk flexibiliteit van luchtvaartmaatschappijen, zoals kunnen annuleren en je geld terugkrijgen of de reis kunnen wijzigen vanwege Covid-19. De consument vindt gezondheid en veiligheid aan boord van een vliegtuig nog belangrijker dan voorheen. Het is dus verstandig als maatschappijen er alles aan doen om dit te waarborgen.”

Lees ook: 10x Dit zijn de best gelezen tips en weetjes van 2020

Bron: Metro | Beeld: Unsplash, Nick Morales 

Array