10x Dit zijn de best gelezen tips en weetjes van 2020

Van teentjes knoflook in het toilet tot de verrassende inhoud van een schooltas uit 1957

Het einde van het jaar nadert en dat is voor velen het moment om de balans op te maken. Tips en Weetjes is daar geen uitzondering op en daarom doken wij de archieven in. Want wij waren best wel benieuwd welke artikelen het meest in de smaak vielen bij onze lezers. Op deze artikelen klikten jullie massaal!

Blijkbaar is het hartstikke goed om een teentje knoflook in je toilet te doen

Als we iets niet graag doen, dan is het wel schoonmaken. Uitstellen kan, maar daarmee doen we de slechte bacteriën een te groot plezier. De handen uit de mouwen dan maar. Staat het toilet schoonmaken op de planning? Gelukkig kun je het jezelf dan een stuk makkelijker maken met een teentje knoflook.

Zo maak je met een vaatwastablet de douche schoon

Het schoonmaken van de badkamer is een taakje dat we vaak liever uitstellen. Het kan namelijk behoorlijk wat schrobwerk kosten om de douche weer spic en span te krijgen. Ben je liever lui dan moe en zit je er niet op te wachten om de hele badkamer te moeten boenen? Geen probleem, gebruik gewoon een vaatwastablet! Dit is hoe je dat doet.

Niet dood te krijgen: deze 8 kamerplanten overleven het in elk interieur

Anno 2020 tovert menig interieurliefhebber zijn stekje om tot een heuse urban jungle. Allemaal leuk en aardig, maar de boel is pas Pinterest-proof als je planten er fris en fruitig bij staan. Ben jij niet gezegend met een stel groene vingers en kies je al gauw voor een neppe variant? Zonde, want met deze 10 kamerplanten kun je de mist niet in gaan.

Uniek kijkje in de woning van Brigitte Bardot in St. Tropez

Ze was hét icoon uit de jaren 50 en 60: de Franse filmster Brigitte Bardot. Naast haar acteerkunsten was ze ruim 60 jaar geleden ook fotomodel en zangeres. De inmiddels 85-jarige vrouw heeft haar toevlucht genomen in een landelijke woning in het Franse St. Tropez. Wij geven je een uniek kijkje in haar woning.

We zijn gek op bloemkool. De witte koolgroente past bij veel verschillende gerechten en daarom bereiden we ‘m ook regelmatig in de keuken. Snijd jij je bloemkool altijd in kleine roosjes en kook je het vervolgens in heet water? Niet meer doen! Het kan namelijk erg gevaarlijk zijn voor je gezondheid om bloemkool te koken.

Bijzonder: oude schooltas uit 1957 blijkt unieke inhoud uit het verleden te hebben

Een bijzonder verhaal uit het Amerikaanse Ohio. Een studente legde ruim zestig jaar geleden haar rode schooltas op de kluisjes van haar middelbare school. De tas raakte zoek, doordat deze achter de kluisjes terecht kwam. Onlangs werd de oude schooltas gevonden door de conciërge van de middelbare school. Hij was verbaasd over wat hij terugvond in de oude tas.

Airfryer vs. frituurpan: dit is de gezondste optie

Een gezonde levensstijl lijkt steeds populairder te worden. Gezond eten is daarbij – uiteraard – een belangrijk onderdeel. De ongezonde, vette frituurpan wordt dan ook veel minder vaak aangezet. Sinds de komst van de airfryer lijken mensen massaal over te stappen naar deze ‘gezonde’ optie van frituren. Maar is dit eigenlijk wel zo gezond? Wij zochten het voor je uit.

Deze 6 tekenen kunnen erop wijzen dat jij onbewust corona hebt gehad

Het is tegenwoordig lastig om vast te stellen wat je nu precies hebt als je je even niet lekker voelt. Een onschuldige verkoudheid, een griepje of toch het coronavirus? De een is doodziek van het coronavirus, terwijl de ander niet eens doorheeft dat hij het virus heeft (gehad). Ben jij benieuwd of je het virus onbewust al hebt gehad? Deze zeven tekenen kunnen daarop wijzen. 

Schoonmaakazijn of natuurazijn: dit is het verschil en hoe je het kan gebruiken in huis

Schoonmaakazijn, natuurazijn, wijnazijn, appelazijn, er zijn te veel soorten azijn om op te noemen. Met name schoonmaakazijn of natuurazijn komen we regelmatig tegen. Maar wat zijn nu precies de verschillen tussen deze twee soorten azijn? En beter nog: hoe gebruik je deze azijnsoorten in het huishouden? Wij leggen het je uit.

Dit gebeurt er met je lichaam als je kaas eet voor het slapengaan

Kaas staat niet bepaald bekend om zijn gezondheidsvoordelen. Het zou zelfs nadelig zijn als je een stukje kaas eet in de avond, omdat het zou leiden tot nachtmerries en slapeloosheid. Maar kloppen die beweringen wel?

Lees ook: Heb jij last van het dode-billen-syndroom? Zo check je het

Bron: Archief | Beeld: Unsplash, Tips en Weetjes, BrunoPress, Pexels