‘Mijn vriend wil dat ik zwanger raak en verwisselt mijn pil stiekem’

zwanger pil verwisselen

‘Ik zette ze op tafel toen hij thuiskwam en barstte in huilen uit’

Melanie* en haar vriend Kees zijn al vijf jaar samen en hebben ergens wel een kinderwens. Het enige wat anders is aan hun kinderwens, is dat Melanie niet zelf het kind wil dragen. Hierdoor hebben ze het gehad over adoptie of een draagmoeder. Toch denkt Kees daar ineens heel anders over. Melanie is er namelijk achter gekomen dat Kees de afgelopen drie maanden heeft geprobeerd Melanie zwanger te krijgen. Op Reddit vertelt ze haar verhaal.

Foliumzuur

“Ik ben er onlangs achter gekomen dat mijn vriend Kees al drie maanden lang probeert om mij zwanger te krijgen door mijn anticonceptie pillen om te ruilen met andere pilletjes”, begint Melanie. “Ik bewaar mijn anticonceptie in een vitamine potje. Ik neem ze altijd in rond half acht ’s ochtends en het zit nu zo in mijn systeem dat het bij mijn ochtendroutine hoort.” Melanie is een aantal maanden geleden overgestapt naar een ander soort pil (een kleinere versie) waar ze zelf nog niet zo bekend mee is. “En tot mijn schrik ben ik erachter gekomen dat Kees mijn nieuwe anticonceptie pillen gewoon heeft verwisseld met foliumzuur!”

Wisseltruc

“Afgelopen week was ik vroeg thuis, dus ik bedacht om zijn lievelingsmaaltijd klaar te maken. We hadden eerder deze week al eens ruzie gehad omdat hij zijn mening over kinderen had veranderd, dus ik wilde iets leuks voor ons doen”, schrijft Melanie. “Maar toen ik er eenmaal achter kwam dat hij mijn pilletjes om had gewisseld, zette ik ze op de eettafel toen Kees thuiskwam en barstte in huilen uit.” Melanie wist zich geen einde raad en heeft bijna niks tegen hem gezegd tijdens de confrontatie. “Ik heb vier uur lang in de logeerkamer gezeten en naar de muur gestaard. Ik wist niet meer wat ik moest doen. Ik wist niet of dit überhaupt wel legaal was en ik wist al helemaal niet hoe ik hem weer onder ogen moest komen.”