Vrouw vraagt om advies: ‘Mijn man spendeert uren per dag op het toilet’

Reddit man hele dag toilet

‘Ik heb hem achtergelaten in het restaurant en een taxi naar huis genomen’

De 28-jarige Rianne is nu een jaar getrouwd met de 32-jarige Evert. Ze heeft echter een bizar probleem: haar man Evert sluit zichzelf ongeveer vijf keer per dag 45 minuten lang op in het toilet. Ze ergert zich groen en geel, en uiteindelijk escaleert dit conflict wanneer ze hem in een restaurant achterlaat als hij weer eens op het toilet zit. Op Reddit vraagt ze om advies: was dat terecht?

Man opgesloten in toilet

Het huwelijk van Rianne en Evert zit prima in elkaar. Er is echter één punt dat behoorlijk wat frictie oplevert in de relatie: Evert spendeert dagelijks uren opgesloten in het kleine kamertje. “Sinds we in ons nieuwe huis wonen gaat hij tot wel vijf keer per dag ‘plassen’ en dan blijft hij 45 minuten lang weg. Hij gebruikt gelukkig onze tweede badkamer dus ik heb er niet heel veel last van.” Maar Evert doet het helaas ook wanneer Rianne met een maaltijd op hem zit te wachten, wanneer ze ergens heengaan, of wanneer ze gasten hebben. Een paar dagen geleden liep de situatie uit de hand.

Gezellig uit eten?

“Hij nam me na mijn werk mee naar een restaurant”, schrijft Rianne. Klinkt attent en romantisch, toch? Maar dan vertelt ze: “Nadat we hadden besteld begon hij zoekend om zich heen te kijken en zei hij dat hij de toiletten zocht. Ik zag de bui alweer hangen en herinnerde hem er voorzichtig aan dat we in een restaurant zaten en hij hier niet al te uitgebreid de tijd kon nemen.” Die opmerking ligt bij Evert nogal zwaar op de maag. “Hij fronste en zei me dat ik moest ophouden want hij zou binnen een minuutje weer terug zijn.” Maar zoals Rianne al vermoedde, is dat niet hoe het gaat. Tien minuten gaan voorbij, twintig minuten gaan voorbij, en Evert laat zich nog steeds niet zien. “Ik ben hem letterlijk gaan bellen en appen om te vertellen dat ons eten er was.” Maar ook dan komt Evert zijn toilethokje niet uit.

Op onderzoek

Rianne besluit dan maar zelf op onderzoek te gaan. “Het eten werd koud en ik zat me kapot te ergeren, dus ik ben met het schaamrood op de kaken de mannentoiletten binnen gegaan en heb bij elke deur gevraagd of hij zich daarachter bevond. Uiteindelijk vond ik het hokje waar hij zat en zei hij dat hij binnen een paar tellen weer bij de tafel zou zijn.” Rianne verlaat de toiletten weer en wacht bij de tafel nog eens vijf minuten. Van Evert echter nog geen spoor. “Ik ben maar gaan eten. Toen ik klaar was heb ik hem nog een laatste keer gebeld, maar hij hing het gesprek op.” En daarmee bereikt Rianne haar kookpunt. “Ik heb de serveerster gevraagd om de rekening te splitsen, mijn deel betaald plus fooi, en een taxi naar huis genomen.”