Wel of geen terrasdag: dit weekend wisselvallig weer in Nederland

 

2 terras regen weersvoorspelling wisselvallig

Regenbuien, onweer en zonnestralen liggen in het verschiet

Heb jij afgesproken dit weekend te eten op het terras? Of zou je met vrienden in de tuin lekker genieten van de warme temperaturen? Houd er dan rekening mee dat het flink wisselvallig kan worden. Van regen tot onweer en van hagelbuien tot zonnestralen: het gaat alle kanten op. 

Genieten op vrijdag

Weerman Lennert Eijke van Weerplaza legt uit dat we vrijdag te maken krijgen met warme temperaturen. De temperaturen liggen tussen de 23 en 28 graden – oftewel: ideaal weer voor een paar uurtjes op het terras. Ga echter niet te vroeg, aangezien er aan het begin van de middag in het zuiden en westen van het land een aantal buien kunnen vallen. Naarmate de avond valt zal het er weinig tot geen regen meer vallen.

Wisselvallig op zaterdag

Aanstaande zaterdag krijgen we opnieuw te maken met warme temperaturen. De lucht kan broeierig en drukkend aanvoelen. Het gaat daarbij flink regenen en vooral het noordoosten krijgt te maken met hevige onweersbuien. De temperaturen zullen niet erg dalen, aangezien het gedurende de dag zo’n 29 graden blijft. Warm en broeierig, dus!

Regendruppels op zondag

De temperaturen blijven op zondag redelijk hoog. Het wordt gemiddeld zo’n 25 graden in heel het land. Daarbij zullen hier en daar wat regenbuien vallen en kan de temperatuur daardoor iets frisser aanvoelen. De volgende week zal volgens Eijke niet erg heet worden. Volgens de weerman zullen de temperaturen wisselen tussen de 22 en 23 graden.

Lees ook: Word jij snel duizelig op een warme dag? Dit kun je eraan doen

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash