Thuisblijvers kunnen deze zomer rekenen op tropische temperaturen

zomer tropisch nederland

Het belooft een hete en droge zomer te worden

Wie zich totaal niet bezighoudt met een vakantie naar het buitenland, staat een tropische vakantie in eigen land te wachten. Volgens de meteorologen van Weeronline krijgen we deze zomer te maken met droge, tropische en vooral hete temperaturen. Maak je borst maar nat! 

Lekker tropisch

Het heeft allemaal te maken met de windrichtingen deze zomer. Waarschijnlijk zal de wind voornamelijk uit het oosten waaien. Dit betekent dat we te maken krijgen met extreem veel zonuren en temperaturen die tussen de 25 en 30 graden liggen. Dat niet alleen: ook tropische temperaturen waaien met de wind uit het oosten mee. Weet je nog die extreem hete dagen van de afgelopen zomer? Yes, dat bedoelen we met écht tropische temperaturen.

Kurkdroog

Deze hitte betekent voor veel mensen een echt zomergevoel. Waterpret, drankjes drinken aan het water of barbecueën in de tuin. Heerlijk, maar naast een hoop vreugde brengt deze hitte ook een hoop narigheid met zich mee. Het droogteprobleem zal door de kleine hoeveelheid regen en de verdamping van vocht uit de bodem alleen maar erger worden. Slechte of mislukte oogsten en de kans op natuurbranden liggen hierdoor al gauw op de loer. In een aantal weken worden buien verwacht met een temperatuur tussen de 20 en 25 graden, maar dit weegt niet op tegen de extreme droogte.

Lees ook: 6 oefeningen om stress en angstgevoelens te verminderen

Bron: LINDA | Beeld: Unsplash