Lekker bakken: zonnig en heet pinksterweekend op komst

zomers weekend pinksterweekend zonnig heet

Dit extra lange weekend kan gevuld worden met een zomerse barbecue

We hebben even moeten dealen met een aantal windvlagen en regenbuien, maar gelukkig niet voor lang. Als we de meteorologen van Weeronline mogen geloven liggen er een zomerse temperaturen op de loer. Goed nieuws, het zonnige weer zet ook door naar het weekend. En dat weekend duurt voor de meeste Nederlanders ook nog eens extra lang! 

Hele week zonnig lenteweer

Een aangename temperatuur en overwegend zonnig: dat is volgens Weeronline de weersvoorspelling voor de aankomende dagen. In het zuiden kan de temperatuur oplopen tot 25 graden. In het noorden krijgen we te maken met temperaturen rond de 18 graden. Dit gaat allemaal gepaard met flink wat zon. Oftewel: het perfecte weer voor een zomerse wandeling of een kopje koffie in de tuin.

Zonnig pinksterweekend

Dat we deze week al langzaamaan van zonnige temperaturen mogen genieten, is al een dik pluspunt. Toch kan het – ja, echt – nog beter, aangezien we in het lange pinksterweekend temperaturen rond de 25 graden kunnen verwachten. Weeronline voorspelt dat zaterdag en zonder de temperatuur enorm gaat stijgen. En daar komt nog bij: er is nauwelijks regen voorspelt.

Let goed op

Dat we met zulke temperaturen massaal naar het strand toe trekken is niet gek. Veel Nederlanders hebben geen tuin of balkon en zoeken de zon op bij het water. Toch is het belangrijk goed op te letten, aangezien er wordt aangeraden drukke plekken te vermijden. Afgelopen hemelvaartsdag moest vanwege drukte op sommige plekken de politie ingrijpen. Dus, zoek een rustig plekje op of maak een wandeling. Dat kan ook heerlijk zijn!

Lees ook: Duits restaurant vindt een bijzondere oplossing om afstand te houden

Bron: FLAIR | Beeld: Pexels