6 x toffe dingen die je met de kurken van je wijnflessen kunt doen

Zo recycle je ook nog eens!

We willen allemaal graag duurzaam leven, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zo belanden nog veel dingen bij ons regelmatig in de prullenbak, die je eigenlijk heel goed een nieuw leven in had kunnen blazen. Zo kun je dit doen met de netjes van mandarijntjes en kun je ook heel veel leuke en handige dingen doen met de kurken van een wijnfles. We hebben de leukste voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

Leuk ter inspiratie!

1. Meubeldoppen

Krassen de poten van je zware meubels op je mooie vloer? Je kunt natuurlijk anti-krasviltjes kopen, maar je kunt ook een kurk in plakken snijden en deze onder de poten van je meubels doen.

2. Kurkletters

Spaar kurken op en maak er toffe letters van! Het enige wat je hoeft te doen is de kurken aan elkaar te plakken in de vorm van de letter die je wilt hebben en je hebt een mooi decoratiestuk!

3. Badmat

Wil je een bijzonde badmat maken? Spaar dan zo’n 180 kurken en je komt een heel eind! Benieuwd hoe je deze oogstrelende badmat maakt? Dat kun je hier vinden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#corkbathmat add a #glassofwine and you have the perfect evening #kerrvillehillswinery

Een bericht gedeeld door Kerrville Hills Winery (@kerrvillehillswinery) op

4. Stempels

Houd je kinderen uren zoet door leuke stempels van je kurken te maken. Snijd voorzichtig een vorm in een van de uiteinden van een kurk en je bent al klaar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

DIY Stamps! I always seem to have corks ? so I thought I’d try making easy stamps. I already had some foam sheets from dollar tree so I cut up a few shapes and glued them on. It worked! Kept him busy for awhile after nap time earlier. Gonna keep saving up more corks for more shapes and maybe letters & numbers. #corkart #corkpainting #diystamps #corkstamps #paintingideas #kidpainting #kidcrafts #activityideas #activities #toddlerideas #toddleractivities #preschoolathome #preschoolhomeschool #homeschoollife #homeschoolmom #homeschool #momlife #momofboys #momofpreschoolers #artsandcrafts #paintingart #craftotd #craftingfun #funart #homeschooljourney #welovehomeschooling #learnbyplay #playingislearning #playingisimportant #kidartwork

Een bericht gedeeld door Keeper of wild things (@chasing_after_twins) op

5. Prikbord

Je kunt ook een mooi prikbord maken van een paar kurken! Een likje verf en het ziet er helemaal geweldig uit! Bekijk de onderstaande video om te zien hoe je een prikbord maakt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Cute pinboard made of cork ? How do you like this diy? ? Credit: @carodiy

Een bericht gedeeld door ? Arts&Crafts ? (@artsandcrafts.tips) op

6. Kerstboompje

Je kunt ook heel simpel zelf een kerstboompje maken van een paar kurken. Verf een van de uiteinden van de kurk met de kleur groen, rood of wit en plak de kurken vervolgens met de zijkanten tegen elkaar aan in de vorm van een kerstboompje. Zie onderstaande voorbeeld.

Lees ook: 5 ongewone trucjes waar je mayonaise voor kunt gebruiken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Beeld: Pixabay