Deze kunstenaar zet 66.000 koffiebekertjes met water naast elkaar. Als de camera uitzoomt zie je opeens waarom! Wauw!

Je moet er even geduld voor hebben

Ontmoet Belo. Belo is een Canadese kunstenaar met heel veel geduld en schijnbaar een wonderbaarlijk vermogen om het ‘grotere geheel’ te zien. Samen met 100 vrijwilligers heeft hij talloze uren gespendeerd aan het neerzetten van koffiebekertjes gevuld met water. Je vraagt je af waarom iemand de tijd neemt om zoveel keer hetzelfde te doen, maar er zit wel een gedachte achter. Belo wilde met zijn kunstwerk de crisis rondom schoon water aan de kaak stellen. Met alle publiciteit die hij heeft gekregen met dit kunstwerk vorig jaar is dat zeker gelukt!

belo

In de video op de volgende pagina zie je hoe Serge Belo alle koffiebekertjes vult met regenwater en daar kleine beetje kleurstof aan toevoegt. Hij heeft hiervoor 15000 liter regenwater gebruikt en meer dan een kilo natuurlijk kleurstof.
Zijn vrijwilligers helpen al die tijd om de koffiebekertjes op de juiste volgorde te zetten. Niemand heeft door wat Belo eigenlijk aan het maken is, want dat heeft hij strikt geheim gehouden.

Op de volgende pagina zie je het verbluffende resultaat van dit ogenschijnlijke simpele, maar tijdrovende kunstwerk. Het is echt fantastisch en je zult niet teleurgesteld worden.


Pagina 1/2