Deze fantastische kerstkrans maak je met niets meer dan een kledinghanger, dit kan iedereen!

kledinghanger-kerst

Maak heel gemakkelijk je eigen kerstkrans!

Het is alweer december en dat betekent dat de kerstdagen voor de deur staan. Ook betekent dit dat we eindelijk (oké, nadat Sinterklaas is geweest) aan de slag mogen met het opzetten van de kerstboom, het ophangen van lichtjes het versieren van kerstballen.En wat mag dan niet ontbreken in je huis? Juist, een prachtige kerstkrans die de voordeur siert! Je kunt zo’n kerstkrans natuurlijk makkelijke kopen, maar leuker is het om eentje zelf te maken.

En daar heb je helemaal niet veel voor nodig. Sterker nog, je hoeft alleen een ijzeren kledinghanger (zo’n ouderwetse) en kerstballen te hebben. Kijk op de volgende pagina voor de instructies en maak hem gauw! Ook leuk om met de (klein)kinderen te doen!

1

Dit heb je nodig:

  • Een ijzeren kledinghanger
  • Een lijmpistool
  • Een kerstguirlande
  • Kerstballen of andere versiersels

Zo maak je het:
Neem je kledinghanger en vorm deze om tot een cirkel (of iets dat daarop lijkt). Haal de kapjes van de kerstballen er een stukje af en doe hier wat lijm onder. Dit lijkt onbelangrijk, maar als je dit niet doet dan gaan je kerstballen kapot. Haal de bovenkant van de kledinghanger uit elkaar (spieren of tangetje zijn hier handig) en begin met het aanrijgen van de kerstballen. Doe om en om verschillende maten en vormen zodat je een mooi effect krijgt. Zodra je hiermee klaar bent kunt je de bovenkant van de hanger versieren met je guirlande, welke je vast kunt maken met ijzerdraad. Maak van de bovenkant van je kledinghanger weer een haak en hang op. Klaar!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron & Beeld: Trabalho de manual