Nog geen Valentijnsplannen? Dit zijn de leukste last-minute ideeën!

valentijnsdag

Een romantische Valentijnsdag hoeft niet duur of uitgebreid te zijn

Of je nu een lief hebt of niet: je kunt bijna niet ontkomen aan het feit dat het morgen Valentijnsdag is. Nog geen ideeën? Wij zetten een aantal leuke én goedkope Valentijnsplannen op een rij. Het gaat immers om de liefde en niét om het spektakel.

Klein gebaar met grote betekenis

Als je regelmatig wegzwijmelt bij een romantische film of serie, zou je haast denken dat Valentijnsdag de dag is waarop iedereen álles uit de kast haalt. Dure diners, droomreizen, juwelen waarvan je een maand de huur kunt betalen – alles komt voorbij. Maar laten we eerlijk zijn: dat is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. En niet iedereen wordt even blij van een groot cadeau in plaats van een welgemeend kleinigheidje. Hoewel zo’n over the top dag leuk kan zijn, kun je ook je liefde laten blijken op een heel andere manier.

Waardering en herinneringen

Maak bijvoorbeeld een lijst van alle lieve, leuke en mooie dingen die je waardeert aan je partner. Schrijf deze per pagina op in een mooi notitieboekje en laat ruimte voor nog meer mooie dingen. Dit kun je ook doen met je favoriete herinneringen samen. Extra leuk: als je vaak foto’s maakt van jou en je lief, dan kun je deze vaak makkelijk vanaf je telefoon printen bij winkels zoals HEMA of Kruidvat. Razendsnel gedaan dus! Een klein middagje plakken in een leuk fotoalbum en voilà: zo heb je opeens een ontzettend persoonlijk en romantisch cadeau.

Leuke activiteiten

Natuurlijk kun je ook samen iets leuks ondernemen. Geen tijd of geld meer om te reserveren bij een romantisch restaurant? Maak dan de favoriete maaltijd van je liefje klaar. Opdienen met een mooi gevouwen servet, je beste serviesgoed en een kaarsje op tafel en voilà! Ook kan het hartstikke leuk zijn om gewoon een mooie wandeling te maken. Hoewel het waarschijnlijk behoorlijk koud is op Valentijnsdag, hoeft dat de pret niet te drukken. Plan een mooie route langs een cafeetje om onderweg van een mok warme chocolademelk te genieten. Een ander idee is om je partner een activiteit cadeau te doen. Weet je bijvoorbeeld dat je lief graag een keer vertroeteld wil worden in een wellness-centrum? Of dat je partner een bijzondere of spannende workshop wil doen? Dan is dit hét moment om ze zo’n ervaring cadeau te doen. Dat kan met een kant-en-klaar cadeaupakketje of een eigengemaakte waardebon.

Kortom: genoeg leuks te verzinnen! Heb jij al (grote) Valentijnsplannen?

Lees ook: Dit zegt je sterrenbeeld over je aanstaande Valentijnsdag

Beeld: Unsplash