7 handige trucjes die iedereen met een auto moet weten

trucjes
Deze handige trucjes moet iedere auto-eigenaar kennen

Een auto bezitten is een hele verantwoordelijkheid. Je moet wegenbelasting betalen, tanken en de auto onderhouden. APK, banden verwisselen, olie verversen… Ja, er komt heel wat bij kijken! Ook is het wel zo netjes om de auto schoon te houden, van binnen en van buiten. Met deze handige trucjes maak én houd je je auto netjes. Fijn voor jezelf en je medepassagiers.

Kende jij deze trucjes al?

Koplampen schoonmaken

Zien je koplampen een beetje dof en vies? Maak ze dan eens schoon met whiteningtandpasta. Smeer de koplampen royaal in met de tandpasta, gebruik hiervoor simpelweg je vingers. Laat het 15 minuten zitten en schrob er daarna op los met een oude tandenborstel. Je zult zien dat de tandpasta helemaal bruin wordt van alle viezigheid. Gebruik een nat doekje om alles eraf te vegen en je zult zien dat je koplampen weer helder zijn en glimmen als nooit tevoren.

DIY schoonmaakmiddel

Om de bekleding van de auto schoon te maken kun je heel gemakkelijk zelf een fris schoonmaakmiddeltje maken. Meng in een sprayflacon of plantenspuit 120 milliliter azijn, 240 milliliter bruiswater, 120 milliliter afwasmiddel en 60 milliliter citroensap. Schud dit even en spray het daarna op de te behandelen oppervlaktes. Gebruik een harde borstel om het in vlekken en vuil te werken en neem het daarna af met een vochtig doekje. Dit werkt goed op stoffen bekleding, maar ook op de matten. Nog een voordeel: je auto gaat er heerlijk fris van ruiken!

Krassenverwijderaar

Deze truc werkt alleen voor oppervlakkige krassen die voornamelijk uit vuil bestaan, diepere krassen krijg je hier niet mee weg. Doe een beetje nagellakremover zonder aceton op een microvezeldoek en wrijf hier de krassen mee weg.

auto opruimen

Ruim je auto op

We slepen soms van alles met ons mee in de auto. Startkabels, ruitenschraper en flesjes water (lees hier waarom je dat niet moet doen!), we hebben van alles nodig in de auto. Ruim alles op wat je niet echt nodig hebt en gooi prul weg. Koop een hangende schoenenopberger en knip hier de onderkant van af. Hang hem over de achterbank in je kofferbak (gebruik eventueel touwtjes). Stop hier de ruitenschraper, startkabel en andere benodigdheden in, zoals een extra paar schoenen of andere dingen die je onderweg nodig kan hebben. Hierdoor slingert dit niet meer rond in je auto en heb je dus meer ruimte voor tassen en kratten in je kofferbak.

Lees de overige drie trucjes op de volgende pagina, zoals hoe je olie van je oprit verwijdert.

Pagina 1/2