‘Ik stuurde mijn schoonouders weg tijdens een etentje’

Neerbuigend

“De rest van de avond bleven mijn schoonouders neerbuigende opmerkingen maken richting mijn moeder. Toen mijn zus vertelde dat ze is toegelaten tot de studie rechten bleef mijn schoonmoeder maar zeggen hoe indrukwekkend het was, gezien de financiële situatie waarin ze is opgegroeid. Mijn moeder probeerde beleefd te blijven, maar ik zag dat het haar pijn deed. Ze zou bij ons slapen, dus zelfs als ze weg had willen gaan kon ze nergens heen. Ik besloot mijn moeder even apart te nemen om te vragen of het wel goed ging, ze was overduidelijk van streek.”

Wegsturen

Marcel besloot zijn schoonouders te vragen om te vertrekken en legde uit dat hij het niet tolereerde dat ze zo neerbuigend tegen zijn moeder praatten. “Lisanne en mijn schoonvader probeerde me over te halen, maar ik heb mijn schoonouders weggestuurd. Ik wilde niet in gesprek gaan omdat ik al erg boos was en mijn geduld niet wilde verliezen. Nadat ze waren vertrokken, kregen mijn vrouw en ik slaande ruzie.”

“Lisanne probeerde te bagatelliseren hoe haar ouders mijn moeder behandelden en deed alsof ik spoken zag. Ook vond ze dat ik het met haar had moeten bespreken voordat ik haar ouders wegstuurde. Ze denkt nu dat ik haar familie slecht behandel, terwijl het haar ouders waren die niet ophielden mijn moeder te kleineren.” Vind jij dat Marcel de juiste beslissing heeft gemaakt?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam software__mal1.

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Mijn beste vriendin wil mijn trouwjurk lenen’

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: Pexels