Klaar met het standaard pakpapier? Zo maak je een ‘kadoos’ in de vorm van een piramide!

'kadoos'

Deze ‘kadoos’ siert elke cadeautafel

Stel: je wilt een potje nagellak of een klein parfumflesje cadeau doen, hoe pak je dat dan in? Je zou kunnen klungelen met pakpapier, of je maakt dit superleuke doosje in piramidevorm! Het is leuk om te doen en ziet er heel feestelijk uit. Het voordeel is ook nog dat je ‘m precies groot genoeg kunt maken voor jouw cadeautje. 

Je cadeau zal er altijd tiptop in orde uitzien.

Vouwen

Om te beginnen heb je een mooi groot vel vouwpapier nodig. Zorg dat het papier vooral niet te dun is. Je wil een mooi stevig doosje kunnen maken. Meet dan af hoe groot de onderkant van je cadeau is en meet dit met een centimeter ruimte op het papier in een vierkant. Knip dit nog niet uit, maar maak wel vast het vierkant op het papier. Leg nu je cadeau met de onderkant tegen het vierkant aan en teken er huisjes omheen die 1 centimeter langer zijn dan je cadeautje. Trek lijntjes van de punt van het vierkant naar de punt van het huisje. Als het goed is heb je nu een soort stervorm gemaakt.

Strik

Knip de vorm aan de buitenlijnen uit en vouw de huisjes omhoog. Vouw nu de randen van het huisje, die je gemarkeerd hebt naar binnen. Je zult zien dat je nu een piramidevorm kunt maken. Vouw ze naar boven en maak er een gaatje in. Trek hier een touwtje doorheen en maak daar een strik. Je ‘kadoos’ is klaar!

Bekijk hier het filmpje over hoe je een ‘kadoos’ maakt.

Lees ook: Zo maak je in een handomdraai een teddybeer van een handdoek

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Rumble | Beeld: videostill Rumble