Dit is waarom je een kledinghanger in de keuken zou moeten hangen

kledinghanger
Hang een kledinghanger in je keuken

We horen je denken, waarom zou ik dát nou doen? Ja, er zijn trucjes waarvan je denkt, ‘oké…’, maar als je ziet hoe handig dit trucje is dan ga je het sowieso ook doen. Je zult je afvragen waarom je er niet eerder op gekomen bent, want deze truc is erg praktisch! Vooral voor mensen met weinig ruimte in de keuken is deze tip heel handig. Het enige wat je nodig hebt is een kledinghanger en een tang!

Het scheelt ruimte en irritaties.

Ruimte

In de meeste keukens is er geen zeeën van ruimte. Plaats voor iets extra’s? Dat is er nauwelijks. Maar met een beetje creativiteit kun je toch veel spullen opbergen, je moet gewoon slim omgaan met je ruimte. Ken je die typische staande keukenrolhouders? Die nemen op zich niet veel ruimte in, maar erg handig zijn ze niet én ze vallen vaak om omdat ze goedkoop en licht zijn. Dit is waar we het over hebben:

kledinghanger

In theorie zou dit goed moeten werken. Je rolt een papier van de rol af en scheurt. Helaas zijn deze houders vaak zo licht dat ze snel omvallen en je dus twee handen nodig hebt. Niet fijn, als je snel even een stukje papier wilt pakken om iets op te ruimen. Dat kan echt vele handiger!

Muur

Er is maar beperkt plek op je aanrecht, dus de plek die je hebt is kostbaar. Je koffiezetapparaat en andere kleine apparaten staan er standaard, maar je wil natuurlijk ook nog ruimte overhouden om te snijden. Ook de kastjes puilen al uit met serviesgoed en etenswaren. Daarom is het handig om kleine dingetjes op te hangen aan de muur. Bijvoorbeeld de houder voor je keukenpapier! Je hoeft alleen maar een spijkertje of schroefje in de muur te hebben om je zelfgemaakte houder aan op te hangen. Wil je niet boren of heb je alleen maar tegels? Gebruik dan een plastic of metalen handdoekenhangertje die je met behulp van een sticker op de muur plakt. Verder heb je nodig een plastic of metalen kledinghanger en een tang.

Hoe je een kledinghanger omtovert tot keukenrolhouder lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2