Maak eenvoudig zelf deze waanzinnig gave dekens voor in de winter of voor op de bank. Ontdek hoe je ze maakt!

Geweldige grote gebreide dekens 2

In het super handige instructiefilmpje dat we voor jullie gevonden hebben kun je zien hoe je eenvoudig een enorme dikke en vooral ook een heerlijk warme dekens maakt. De deken is juist zo groot vanwege de dikke schapenwol. Er zijn maar weinig steken voor nodig en zal het niet al te veel tijd in beslag nemen. Dit is bovendien ook prima te doen als je geen brei-expert bent!

Eerst moet je ervoor zorgen dat je de wol goed vilt, dit doe je voor ongeveer twee tot drie uur. Daarna laat je de wol een nacht drogen en vervolgens heb je maar twee tot vier uur nodig om jouw deken naar wens te breien. Nogmaals, iedereen kan dit relatief eenvoudig leren, dus ook al heb je geen enkele ervaring, geen paniek!

Wat moet je doen?

In het instructiefilmpje gebruikt Laura Birek twee pvc buizen met een diameter van ongeveer 4 cm waarvan ze de bovenkant met ductape heeft afgeplakt. Ze gebruikt 28 steken en ongesponnen licht gevilte schapenwol die goed gewassen is.  Het is eigenlijk niet anders dan breien met kleine wol en kleine breinaalden, dit is alleen een maatje groter en dus zul je ook je motoriek een klein beetje moeten aanpassen aan het afwijkende grotere formaat.

Geweldige grote gebreide dekens 3

Bekijk het instructiefilmpje dat we voor je hebben en wie weet heb jij binnenkort ook zulke hippe grote, dikke dekens voor op de bank om je favoriete boek te lezen of naar Netflix te kijken:


Pagina 2/2