Maak heel makkelijk zelf deze geweldige deken voor op de bank! Het is echt heel simpel

deken

Zo’n leuke deken maak je heel eenvoudig zelf

De zomer is natuurlijk heerlijk, maar wij hebben ook wel weer zin in wat kouder weer, dan maken we het binnen altijd extra gezellig. De dagen worden alweer korter en wij kruipen ’s avonds graag met de kaarsjes aan op de bank… Heerlijk! Maar wat is een avondje relaxen op de bank zonder een heerlijk dekentje over je benen? Helemaal niets natuurlijk.

Nu kan je natuurlijk een dekentje kopen, maar hoe leuk is het als je hem gewoon zelf maakt?

Dikke schapenwol
We horen je denken: daar hebben we toch helemaal geen zin in. Een deken breien kost ons máánden! Nou, daar vergis je je behoorlijk in, want deze zelfgebreide dekens zijn hartstikke simpel en snel om te maken. In dit handige instructiefilmpje kun je zien hoe je eenvoudig een enorme dikke en vooral ook een heerlijk warme deken maakt. De deken is juist zo groot vanwege de dikke schapenwol. Er zijn maar weinig steken voor nodig en daarom zal het niet al te veel tijd in beslag nemen. Dit is bovendien ook prima te doen als je geen brei-expert bent!

Vilten
Eerst moet je ervoor zorgen dat je de wol goed vilt, dit doe je voor ongeveer twee tot drie uur. Daarna laat je de wol een nacht drogen en vervolgens heb je maar twee tot vier uur nodig om jouw deken naar wens te breien. Nogmaals, iedereen kan dit relatief eenvoudig leren, dus ook al heb je geen enkele ervaring, geen paniek!

PVC buizen
In het instructiefilmpje gebruikt Laura Birek twee pvc buizen met een diameter van ongeveer 4 cm waarvan ze de bovenkant met ductape heeft afgeplakt. Ze gebruikt 28 steken en ongesponnen licht gevilte schapenwol die goed gewassen is.  Het is eigenlijk niet anders dan breien met kleine wol en kleine breinaalden, dit is alleen een maatje groter en dus zul je ook je motoriek een klein beetje moeten aanpassen aan het afwijkende grotere formaat.

Deze truc bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron & Beeld: Laura Birek