Met deze decoratie tip scoor je punten op Moederdag

Hiermee maak je elk gerecht Moederdag-waardig

Ga je je moeder verrassen met een ontbijtje op bed of zelfgemaakte cake aankomende zondag? Met deze decoratie tip zit je gebakken! Natuurlijk kun je ‘m ook op ieder ander gerecht toepassen. Liefde gaat tenslotte door de maag..

Hartvormige aardbeien

Toppings, toppings, toppings. Zo maak je dat ene gerecht écht aantrekkelijk voor het oog. Op Moederdag kies je uiteraard voor aardbeien – want kleur van de liefde – om het geheel wat op te leuken. Om helemaal punten te scoren bij je mama, snij je deze in de vorm van een hart. Of je nu van plan bent om pannenkoeken, wafels, een fruitsalade of een cake te maken, hartvormige aardbeien zijn dé manier om in een handomdraai een beetje liefde toe te voegen aan je gerecht!

Zo ga je te werk

Zoek om te beginnen aardbeien die al een hartvorm hebben. Dit kan het gemakkelijker maken om de hartvorm te creëren door de natuurlijk vorm van de aardbei te gebruiken. Was dan je aardbeien grondig. Je wilt ervoor zorgen dat je geen pesticiden of andere substanties op de aardbeien krijgt. Aardbeien staan namelijk op de Dirty Dozen-lijst, wat betekent dat ze vaak het grootste risico lopen op pesticiden. Omdat er bij een aardbei geen huid te verwijderen is, gaan deze direct door naar de vrucht. Verwijder vervolgens de bladeren en halveer ze in de lengte. Leg de aardbei plat neer en snij aan de bovenkant een sierlijk driehoekje eruit, zodat de aardbei een hartvorm krijgt. Whoop! Gegarandeerd succes!

Ben je enthousiast geworden over dit idee? Denk dan ook eens na over welke ingrediënten je nog meer naar de vorm van een hart zou kunnen omtoveren.

Lees ook: Lekker en gezond: 5 redenen waarom aardbeien zo goed voor je zijn

Bron: Hiloved | Beeld: Pexels