Wie moet de tuinmeubelen nog schoonmaken? We hebben wat instructies voor je!

Gebruik deze tips om snel te genieten van je tuinmeubelen!

Prachtig om een tuinset in je tuin te hebben maar ze kosten dan ook wel wat! Balen als het er niet zo mooi meer uitziet na een lange tijd geen zomer te hebben gezien. Met deze tips heb jij je tuin of balkon zo weer op orde. Schrobben is niet nodig en ook zal je niet veel producten nodig hebben.

Houten tuinmeubelen
Bij het schoonmaken van je houten tuinmeubelen is het belangrijk dat je voorzichtig te werk gaat. Er kan een hogedrukspuit gebruikt worden voor hardnekkige viezigheid. De meest vriendelijke manier is het gebruik van een zachte borstel en een sopje van zachte zeep. Zo raakt het hout niet beschadigd. Als het een oude en echt vieze tuinset is dan is soms het vuil niet weg te krijgen met een zachte borstel, wees dan voorzichtig met een wat hardere variant. Laat de tafel na het insoppen goed drogen. Hierna kan je het in de olie zetten voor een mooiere look.

Kunststof tuinmeubelen
Ook de gladde tuinmeubelen kunnen vies worden. Hiernaast wordt het kunststof aangetast door uv-straling waardoor het plastic extra gevoelig wordt voor vuil. Het is belangrijk om het regelmatig schoon te maken en op te bergen als de winter eraan komt. De meubelen zijn schoon te maken met water en een zachte borstel of doek. Er kan ook gebruik worden gemaakt van tuinmeubelreiniger, autopoetsmiddel of caravanreiniger.

Wicker en Textyleen tuinmeubelen
Deze tuinmeubelen zijn erg trendy. Door het regelmatig schoon te maken, kan je jaren genieten van je prachtige meubelen. Ook hierbij is het belangrijk dat je een zachte borstel gebruikt met een sopje van groene zeep. Bij hardnekkiger vuil kan een krachtreiniger gebruikt worden.