Gooi het netje van je mandarijnen niet weg, dit kun je ermee!

Netje

Het netje dat om mandarijnen heen zit en ook om grapefruit, avocado’s, uien en andere groenten en fruit, kun je heel goed hergebruiken in de keuken. Hoe? Je kunt er namelijk heel gemakkelijk in een paar simpele stappen een spons mee maken waarmee je aangekoekte pannen mee schoon kunt maken! Het wordt een beetje een mix van een staalspons en een schuurspons en dit werkt perfect als je een pan hebt die een beetje aangekoekt is.

Hoe doe je het

Deze sponsjes zijn heel makkelijk om te maken. Wat je doet? Knip de uiteindjes van de zak af en gooi deze weg. Je kunt één netje oprollen tot een soort vlinderstrik en hier een touwtje omheen knopen. Heb je meerdere netjes? Prop er dan een aantal op tot een bolletje en doe een ander netje eromheen en knoop deze dicht. Zo heb je een mooi rond en compact sponsje.

Zo komen de sponsjes er ongeveer uit te zien:

spons

Schoonmaken

Gebruik je zelfgemaakte sponsjes om aangekoekte pannen schoon te maken of gebruik ze in de badkamer! Kalk-, water- en zeepaanslag zijn verleden tijd als jij het wegboent met je zelfgemaakte spons. Handig, toch?

Lees ook: 10 slimme schoonmaaktips

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Apartment Therapy | Beeld: Tips en Weetjes, videostill