Een sjaal breien in 30 minuten? Dat kan, en je hebt er niet eens breinaalden voor nodig!

sjaal

Een sjaal breien in 30 minuten? Het kan!

Zodra de temperatuur gaat dalen en de bladeren beginnen te verkleuren, hebben wij alleen nog zin in één ding: breien. Wat tot recentelijk alleen maar werd gedaan door oma’s, van wie je elk jaar weer een zelfgebreid gedrocht van een kersttrui kreeg, is weer helemaal hip. Lekker op de bank een avondje fröbelen met je breinaalden en een bol wol, heerlijk!

Maar wist je dat je zonder breinaalden binnen een half uur een prachtige sjaal kan maken?

Duurt lang
Als je aan een nieuw brei-project begint dan ben je daar al snel een paar weken mee bezig. Een sjaal is behoorlijk lang en de steken zijn vaak vrij ingewikkeld als je een beetje een leuk patroontje wilt breien. Maar voor de minder geduldigen onder ons is dit de perfecte oplossing, want je kan namelijk een sjaal breien met niets meer dan… Je eigen armen!

Handen als breinaalden
Om deze superleuke col-sjaal te maken, heb je slechts een bol wol en je eigen ledematen nodig, je handen fungeren als breinaalden. Binnen een half uur flans je een pracht van een sjaal in elkaar waarvan iedereen gaat vragen waar je die hebt gekocht. Moet je hun mond zien openvallen als jij nonchalant zegt: ‘Die heb ik zelf gebreid’! Zie onderstaand filmpje voor de makkelijke instructies en ga meteen aan de slag!

Deze tip bewaren? Pin hem op Pinterest

Bron & Beeld: Handymania