Sleur in je relatie? Probeer een van deze 20 leuke date-ideeën eens

date-ideeën

Zo heb je het gegarandeerd gezellig met elkaar

Leuke ideeën voor een date bedenken is niet altijd makkelijk. Zeker niet als je het gevoel hebt dat jullie alles al eens gedaan hebben samen. Sleur ligt dan op de loer. Wij geven je daarom twintig leuke ideeën voor een date. Veel plezier alvast!

Inspiratieloos

Of je nu net samen bent met je partner of al jaren met diegene door het leven gaat: het kan altijd lastig zijn om een leuk date-idee te bedenken. Om te voorkomen dat jullie elke avond op de bank liggen en de sleur erin sluipt, is het goed om jezelf en de ander af en toe uit te dagen. Wij zetten twintig ideeën voor je op een rij. Er zit vast wel iets tussen waar jij en je partner vrolijk van worden. Probeer het eens, zouden we zeggen!

Leuke ideeën op een rij

1. Speel toerist in eigen dorp/stad. Er zijn vast wel plekken in (de omgeving van) jullie woonplaats waar jullie nog niet zijn geweest. Rijd bijvoorbeeld eens langs dat leuke straatje of die gezellige kroeg. Een nieuwe omgeving doet wonderen!

2. Probeer samen een nieuw recept. Ook als je niet zo van het koken bent, is dit een leuk idee. Tijdens het bereiden van de maaltijd kunnen jullie lekker kletsen en het resultaat van jullie samenwerking is sowieso vernieuwend.

3. Organiseer een picknick. Het weer in Nederland laat het niet altijd toe, maar op een zonnige dag is een picknick zeker leuk. Pak een kleed, verschillende snacks en een paar drankjes en strijk neer op een grasveld waar jullie niet vaak komen. De ideale situatie om verhelderende gesprekken met elkaar te voeren.

4. Ga naar een nieuw restaurant. Grote kans dat jullie, als jullie uiteten gaan, vaak naar dezelfde restaurants gaan. Door eens iets heel anders te proberen, ontdekken jullie misschien wel een nieuwe favoriet!

5. Bouw een kampvuur. Wel even checken waar je dit allemaal mag doen, want je wilt natuurlijk geen problemen veroorzaken. Een kampvuur is knus, warm en nodigt uit tot een avond vol goede gesprekken.

6. Probeer samen nieuwe beautyproducten uit. Als je partner er ook van houdt, is het een leuk idee om samen nieuwe gezichtsmaskers en andere verzorgingsproducten uit te proberen. Relaxt muziekje op de achtergrond, lekker dikke badjas aan en helemaal tot rust komen samen.

7. Leer samen een nieuwe vaardigheid. Hierboven hadden we het al over een nieuw recept, maar je kunt je bijvoorbeeld ook opgeven voor danslessen. Of leer samen meer over bijvoorbeeld fotografie, sport of de natuur.

8. Blader door oude fotoboeken. Altijd een succes: samen oude foto’s terugkijken. Je kunt een blik op elkaars kinderfoto’s werpen, maar ook terugkijken naar foto’s van gezamenlijke vakanties. Nostalgie gegarandeerd!

9. Ga naar een cabaretshow. Samen lachen is hét recept voor het doorbreken van sleur. Extra leuk is het als jullie naar een show van een cabaretier gaan die jullie allebei nog niet zo goed kennen. Laat je verrassen!

10. Logeer buiten de deur. Of je nu naar een luxe hotel gaat of naar een schattige B&B: een nieuwe slaapomgeving doet wonderen voor je relatie. Als is het maar een nachtje, jullie krijgen echt het gevoel er even tussenuit te zijn.

11. Bezoek een karaokebar. Zowel voor mensen die kunnen zingen als voor mensen bij wie de zangkunsten te wensen overlaten is de karaokebar een leuk idee. Samen meeblèren met jullie favoriete hits levert gegarandeerd een hoop plezier op.

12. Maak samen een puzzel. Deze activiteit vergt tijd, samenwerking en geduld, maar het resultaat mag er zijn. Hoe groter de puzzel, hoe langer jullie er samen aan zullen werken en lol zullen hebben.

13. Kies boeken voor elkaar uit in de boekwinkel of bibliotheek. Houden jullie van lezen, maar kiezen jullie altijd voor boeken uit een vast genre? Door elkaar een titel te laten kiezen, kunnen jullie zomaar eens een nieuw favoriet boek of genre ontdekken.

14. Schrijf de ander een liefdesbrief. Een brief kan overbrengen wat je soms niet in real life kunt zeggen. Neem de tijd en schrijf elkaar een lange brief, waarin jullie beschrijven wat jullie zo leuk aan elkaar vinden. Zorgt voor wederzijdse waardering en een extra verliefd gevoel!

15. Huur een kano en trek eropuit. Niet bang voor water? Dan is dit een leuk idee voor een zonnige dag. Om met een kano te kunnen varen, moeten jullie goed samenwerken. Ondertussen zien jullie allerlei moois voorbijkomen aan de waterkant. Gegarandeerd een dag vol plezier.

16. Stel een playlist samen. Trek er een avondje voor uit en struin Spotify af naar jullie favoriete hits. Zo maken jullie een speciale playlist die alleen voor jullie is. Leuk om naar te luisteren als je niet bij elkaar in de buurt bent.

17. Kijk naar de zonsondergang. Het golden hour is vaak een prachtige tijd om buiten te zijn. Maak er samen een momentje van en zoek een plek op waar je het prachtige schouwspel zo goed mogelijk kunt zien. Een makkelijke manier om samen een heel romantisch moment te beleven!

18. Bestel een maaltijd voor elkaar. Net als het kiezen van een boek voor de ander is dit een goede manier om iets nieuws te ontdekken. Misschien kiest je partner wel een maaltijd waar je zelf nooit aan had gedacht, maar die enorm lekker blijkt te zijn.

19. Onderzoek jullie stambomen. Tegenwoordig zijn er verschillende sites waarop je je stamboom kunt bekijken. Door dit samen te doen, komen jullie meteen nog weer wat meer over elkaar te weten. Wiet weet stamt je partner wel af van een beroemd iemand!

20. Maak een bucket list. Ga er samen eens goed voor zitten en benoem alles wat je nog met je partner wilt doen. Misschien komt een van jullie wel met een idee waar de ander ook al over nadacht. Het kan ook zijn dat er juist allemaal nieuwe ideeën ontstaan. Zo hebben jullie samen veel om naar uit te kijken!

Lees ook: Hierom zien we geen dronken kandidaten bij First Dates

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Unsplash, Nathan Dumlao