Steeds meer mensen kiezen voor avontuurlijke buitenvakanties

Minder zon, zee, strand, meer avontuur

Nog altijd hebben veel mensen een beeld van zon, zee en strand als ze aan vakantie denken. Toch zijn er steeds meer mensen die de traditionele manier van vakantie vieren overboord gooien en kiezen voor een avontuurlijke buitenvakantie. Door heerlijk actief te zijn op vakantie en het avontuur op te zoeken, kom je ook aan je ontspanning en geniet je misschien wel meer van de tijd die je op vakantie bent. Ben jij ook toe aan een nieuwe manier vakantie vieren en spreekt dat gevoel van spanning en avontuur jou ook zo aan? Lees dan snel verder, we vertellen je de leukste manieren om een avontuurlijke buitenvakantie te beleven. 

Wandelvakanties

Een hele populaire manier om een actieve of avontuurlijke vakantie te beleven, is een wandelvakantie. Er zijn in binnen- en buitenland veel mooie opties voor een avontuurlijke wandelvakanties. Denk bijvoorbeeld aan de Schotse Hooglanden, wandelen over eilanden als Corsica of Madeira, of de mooiste wandelroutes in Nederland ontdekken. Je kunt er voor kiezen om van locatie naar locatie te wandelen, en daarmee elke avond op een andere locatie te overnachten. Een andere optie is het kiezen voor een vaste verblijfplaats, om vanuit die plek verschillende routes te wandelen om steeds weer uit te komen bij je verblijfplaats. Je komt op de mooiste plekken, bent erg actief bezig en beleeft waarschijnlijk een vakantie om nooit te vergeten. 

Fietsvakantie

Wij Nederlanders fietsen graag. Niet alleen als we thuis zijn, maar ook op vakantie. Er zijn verschillende plekken, zowel binnen als buiten Europa, waar je een heerlijke fietsvakantie kunt beleven. De Algarve in het zuiden van Portugal is daar een goed voorbeeld van; een afwisseling tussen heuvelachtige regio’s als vlakke paden door een prachtig landschap, fietsend van stad naar stad. Mallorca is ook een populaire bestemming voor een fietsvakantie. Het eiland kent namelijk veel hoogteverschillen, de weersomstandigheden zijn een groot deel van het jaar erg aantrekkelijk en de wegen van de ene mooie baai naar de andere zijn erg geschikt voor fietsers. Hou je het liever wat dichter bij huis? Ook in Nederland kun je prachtige fietsroutes vinden. 

Vakantie in de bergen

Het doorbrengen van je vakantie in een bergachtige regio is ook zeer aan te raden voor liefhebbers van een avontuurlijke buitenvakantie. Kies je voor een lange wandeling naar de top van een berg, ga je met een gids een vulkaan op of kies je liever voor een avontuurlijke tocht door de mooiste grotten? Een vakantie in de bergen biedt voor veel vakantiegangers allerlei mogelijkheden om lekker actief bezig te zijn. Binnen Europa heb je verschillende bergachtige gebieden waar je een dergelijke vakantie kunt vieren. 

Wil jij optimaal genieten van je avontuurlijke vakantie? Bereid je dan goed voor en ga met de juiste spullen op reis. Kijk bij een specialist als CAMPZ voor de beste kleding, schoenen en gear die je nodig hebt voor een perfecte avontuurlijke buitenvakantie. We wensen je een goede reis en veel plezier!

Dit artikel is in samenwerking met CAMPZ tot stand gekomen. 

Bron & beeld: CAMPZ