Yummy! Zo maak je thuis makkelijk een heerlijke ijskoffie

ijskoffie maken

IJskoffie is op warme dagen het perfecte drankje voor je dagelijkse koffiedosis

Heb jij je dagelijkse coffee fix nodig, maar zit je met temperaturen boven de 30 graden niet te wachten op een warm bakkie pleur? Dat snappen wij heel goed. Daarom hebben wij een heel makkelijke manier om zelf ijskoffie te maken. 

Kopen of maken?

Hoewel er in de supermarkt veel soorten ijskoffie te vinden zijn, zijn ze vaak een stuk ongezonder dan je ‘normale’ kopje koffie. Er worden vaak extra suikers en smaakjes aan toegevoegd. Heel lekker natuurlijk, maar niet altijd even goed voor je lichaam. Daarom is het veel beter om je ijskoffie thuis te maken. Gezonder én goedkoper. 

Aan de slag

Allereerst heb je een groot glas nodig. Doe hier wat ijsblokjes in. Het glas mag zeker wel tot de helft gevuld zijn met de ijsblokjes. Vervolgens zet je het glas onder je koffiezetapparaat en zet je je koffie (bij voorkeur espresso) zoals je dat anders ook doet. Mocht dit niet passen, zet je koffie dan eerst in een kleinere mok en giet dit vervolgens in het glas met ijs. Om het af te maken vul je je glas met koude melk. Hoe meer melk je erbij in doet, hoe minder sterk je ijskoffie natuurlijk wordt. Je kunt dus zelf helemaal bepalen hoe je ijskoffie smaakt. Enjoy!

Lees meer: Onderzoekers beweren: koffie drinken is goed voor de lijn

Bron: Margriet | Beeld: Unsplash

Array