Tie-wrap hacks: 10 redenen om altijd tie-wraps in huis te hebben


Deze handige dingen kan je allemaal met tie-wrap doen

Waarschijnlijk heb je het wel in de berging of schuur liggen: tie-wrap. Je kunt er snel dingen mee vastmaken en (tijdelijk) repareren. De plastic staafjes zijn superstevig en laten alleen los als ze doorgeknipt worden. Ze komen vaak van pas, maar na het lezen van deze tips wil je ze sowieso altijd in huis hebben!

Altijd handig.

1. Ontwar je kabels

Heb jij ook altijd zo’n last van kabels die volledig in de war zijn geraakt? Je televisie, DVD-speler en boxjes leiden allemaal naar dezelfde stekkerdoos, maar al gauw zijn de kabels één grote knoop. Je kunt dit heel gemakkelijk oplossen door een tie-wrap ietwat losjes om de kabels te binden. Zorg ervoor dat op dit moment de kabels netjes zijn en naast elkaar liggen. Rijg dan tussen iedere kabel een tie-wrapje om de tie-wrap die om de kabels heenzit (zie de foto hieronder ter verduidelijking).  Zo creëer je een zelf gemaakt verdeelsysteem, waarbij iedere kabel door zijn eigen gaatje gaat. Als iedere tie-wrap op zijn plek zit kun je ze allemaal iets strakker trekken. Knip de uiteinden van de tie-wraps af.

2. Maak een greep voor je lade

Heb je een lade, maar zijn de greepjes nog niet geleverd? Je kunt een tijdelijke oplossing maken met tie-wraps. Maak van twee tie-wraps een rondje en stop het rondje door het gaatje, zodat het uiteinde van de tie-wrap aan de binnenkant zit. Rijg dan een grotere tie-wrap door de lusjes (die aan de buitenkant van de la zitten) om zo een greep te maken.

3. Telefoonhouder

Rijg twee tie-wraps om je telefoon heen en laat deze op de lange uiteinden steunen. Zo heb je een telefoonhouder om handsfree filmpjes te kijken in bijvoorbeeld de keuken of op tafel.

4. Hang een stekkerdoos op

Bind twee tie-wraps om je stekkerdoos heen (niet te strak). Bindt dan om iedere tie-wrap nog een tie-wrap om een lusje te creëren. Hang twee haakjes aan de binnenkant van een kast, onder een bureau of aan de muur en hang de stekkerdoos hieraan. Trek alle tie-wraps strak en knip de uiteinden af.

5. Maak je eigen mapje

Wil je papieren bij elkaar houden, maar heb je geen lege map meer in huis? Of wil je zelf een map knutselen met de kinderen? Neem dan twee stukken karton met daartussen de papieren die je wilt binden. Maak met een perforator gaatjes in het karton en papier en stapel alles op zoals je wil dat het mapje eruit ziet. Rijg door beide gaten (kleine) tie-wraps om als ringband te fungeren. Knip de lange uiteinden af en je hebt twee kleine ringetjes. De stukken karton aan de buitenkant kun je nog naar gelieve versieren.

Meer hacks met tie-wraps lezen en de video bekijken? Ga dan door naar de volgende pagina.

Pagina 1/2