Tie-wrap hacks: 10 redenen om altijd tie-wraps in huis te hebben

6. Bescherm je aansteker

Stop jij weleens een aansteker zo in je tas? Er bestaat altijd de kans dat deze zich ontsteekt omdat je tas beweegt of omdat er andere spullen tegenaan liggen. Heeft jouw aansteker geen slotje om dit te voorkomen, bind dan een tie-wrap om de aansteker aan, precies onder de ontsteker. Zo kan deze niet naar beneden geduwd worden en de aansteker gaat zo dus niet zomaar aan. Ook als je aansteker wel een slotje heeft is deze truc handig, zo kunnen je kinderen bijvoorbeeld de aansteker niet aandoen als ze er stiekem mee spelen.

7. Fix je rits

Is het lipje van je rits afgebroken, maar is de rits op zich nog prima? Dan kun je hier gemakkelijk een nieuw lipje aanzetten door middel van een tie-wrap. Rijg een tie-wrap door het gaatje van de rits en maak zo een ringetje om de rits mee open en dicht te doen.

8. Hang je douchegordijn op

Heb je een nieuw douchegordijn, maar niet van die plastic ringen om ze aan op te hangen? Rijg dan door iedere gaat een tie-wrap om lussen te maken waarmee je het douchegordijn aan de stang hangt.

9. Hanger

Rijg een tie-wrap om je sleutelbos of om een flesje water. Doe er dan een karabijnhaak doorheen om de sleutels of het flesje water aan je tas of riem te hangen.

10. Brand je vingers niet

Hebben jouw pannen metalen grepen en ga je altijd in de weer met pannenlappen of theedoeken om ze op te tillen? Bind simpelweg een tie-wrap om de greep en til het deksel daarmee op.

Zien hoe deze hacks in zijn werk gaan en meer? Bekijk dan onderstaande video.

Pagina 2/2

Lees ook: Met deze 7 tips bespaar je veel geld in het huishouden

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Benri Lifehack | Beeld: Videostill YouTube