Vrouw bouwt mini bibliotheek in stronk van 110-jarige boom

Wat een prachtig resultaat

Sharalee Armitage Howard kreeg vorig jaar te horen dat haar enorme, 110-jarige boom gekapt moest worden, omdat de boom vanbinnen aan het rotten was en dit gevaarlijk kon worden. De vrouw besloot niet bij de pakken neer te zitten. In plaats van de boom met de grond gelijk te maken, zaagde ze niet de hele boom om en toverde ze de overgebleven stronk om tot een prachtige mini bibliotheek.

Wat fantastisch!

Little Tree Library

“We moesten een enorme boom van 110 jaar oud kappen, dus ik besloot om er een mini bibliotheek van te maken”, deelt de Amerikaanse op haar Facebookpagina. Ze zette een dakje op de stronk van de boom en wist de binnenkant uit te houwen, zodat er boekenplanken in de boomstronk passen. Ook plaatste ze lichtjes, zodat mensen precies kunnen zien welk boek er op de plank staat.

Gratis lenen

De bibliotheek is een onderdeel van The Little Free Library Project. Mensen kunnen bij deze minibibliotheken gratis boeken lenen. Sharalee werkt als bibliothecaris en vond het daarom fantastisch om de boom om te toveren tot mini bibliotheek. The Little Free Library Project moedigt mensen aan om kleine bibliotheken te bouwen over te hele wereld. Er staan nu al meer dan 75,000 mini bibliotheken in 88 landen waar mensen gratis boeken kunnen lenen.

 

Lees ook: man bouwt vliegtuig om tot een bewoonbaar huis

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Little Things | Beeld: Videostill