Wees gewaarschuwd! Contactloos betalen kan gevaarlijk zijn!

Contactloos betalen

Contactloos betalen

De banken beweren dat contactloos betalen absoluut veilig is, heel erg handig en dat je niet gerold kan worden. Maar de Consumentenbond bewees in een test dat dit helemaal niet het het geval is. Het blijkt zelfs heel makkelijk te zijn om slachtoffer te worden van fraude. Mobiele pinapparaten die bedoeld zijn voor kleine ondernemers maken het vrij eenvoudig om simpelweg naast iemand te gaan staan die zijn of haar pinpas los in een tas of een zak heeft zitten.

De NFC-chip maakt contact met het pinapparaat en voilá, iemand kan gewoon een bedrag van maximaal €25 van je stelen. Hoe bedoel je dat het volkomen veilig is? Voor grotere bedragen is je pincode wel noodzakelijk, maar het is niet nodig om je pinpas in een pinapparaat te steken, in tegenstelling tot wat de banken beweren.

In theorie zou een hele slimme dief zomaar duizenden euro’s van je kunnen stelen zonder dat hij of zij je pinpas ooit in handen heeft gehad. Dat is toch wel een bizar idee, maar blijkbaar niet volgens de banken, want die beweren dus dat het gebruik van contactloos betalen volkomen veilig is. Dat is natuurlijk ook wel logisch, want de banken hebben er niet voor niets groot belang bij om hun klanten dit soort diensten te laten gebruiken. Het is dus eigenlijk een beetje een kwestie van preken voor eigen parochie. Lees verder op de volgende pagina!


Pagina 1/2