Wil je wat meer privacy in huis? Met DIT supergoedkope middel maak jij de prachtigste raamdecoraties!

raamdecoraties

Privacy én toch genoeg daglicht: ideaal!

Heb jij ook ramen waar iedereen zomaar naar binnen kan kijken? Vervelend, maar je wil natuurlijk ook niet de hele dag de gordijnen dicht hebben. Toch lijkt dit de enige optie als je niet de hele tijd het gevoel wil hebben dat je begluurd wordt…

Gelukkig hebben wij een oplossing voor je die je niet alleen meer privacy geeft, maar er ook nog eens ontzettend leuk uitziet. Met deze tip kan je je ramen stijlvol en naar keuze bedekken en ook nog eens lekker creatief bezig zijn. Het product dat je ervoor kan gebruiken staat zeer waarschijnlijk al in je keukenkastje…. Maizena! Ja, maizena is een waar wondermiddel dat je voor allerlei verschillende toepassingen kunt gebruiken. Maak er een mengsel met water van en jij hebt de goedkoopste raambedekking die je je kunt voorstellen. En het mooie is; ben je er klaar mee? Dan haal je het er zo weer vanaf met een beetje warm water.

Hoe maak je het?
Om de raambedekking te maken heb je 30 gram maizena nodig en 100 milliliter koud water. Meng dit door elkaar in een steelpannetje en voeg vervolgens 200 ml kokend water toe. Blijf het mengsel roeren totdat je een lijmachtige substantie hebt. Pak een mooi stuk lichte, witte stof met een patroon (bijvoorbeeld kant!) Snijd dit uit op dezelfde grootte als het raam. Smeer het raam in met het maizena mengsel en plak het stuk kant er tegen aan. Hierna smeer je het nog een keer in met het mengsel. En voilà, klaar ben je! Het droogt binnen een dag en het ziet er geweldig uit!

Bron & Beeld Zelfmaakideetjes