Zo maak je zelf de allermooiste paaseieren voor Pasen

Paaseieren maken

Je kunt de meest prachtige paaseieren zelf maken

Voor je het weet is het alweer Pasen en velen van ons maken dan traditiegetrouw paaseieren. En nee, we bedoelen dan natuurlijk geen chocolade-eitjes, maar echte kippeneieren. De meesten van ons beschilderen de eieren, maar wist je dat het ook op een heleboel andere geweldige manieren kan? Het eindresultaat is vaak nog mooier en het scheelt stiekem ook behoorlijk in de tijd.

Er zijn drie manieren die we je graag uitleggen.

1. Kleurige nagellak

De eerste methode is het versieren van eieren met kleurige nagellak. Hiervoor gebruik je jouw favoriete nagellak. Dat kan een enkele kleur zijn, maar het mogen ook meerdere kleuren door elkaar heen zijn. Doe wat nagellak in een kom met wat warm water, meng alles mooi door elkaar heen en dompel vervolgens je ei erin. Het resultaat is een paasei met een geweldig kunstzinnig patroon! Zie hoe je dit doet in de foto bovenaan de pagina.

2. Voedingskleurstof

Voor de tweede methode maak gebruik van voedingskleurstof. Deze doe je in een kom met warm water, samen met een scheutje azijn. Je kunt ook nu weer gebruik maken van één of meerdere kleuren, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur. Daarnaast gebruik je elastiekjes die je om de eieren heen doet en vervolgens dompel je de eieren onder in het gekleurde warme water en je laat ze ongeveer vijf tot tien minuten erin zitten. Haal je eieren er daarna uit en je zult versteld staan van het super leuke resultaat!

3. Decoratieve servetten

Voor de derde en laatste methode heb je wat decoratieve servetten en eigeel nodig. Verwijder de papierlaag van de decoratieve servetten en snijd ze vervolgens in vier vierkante stukken. Wikkel vervolgens een vierkant stuk servet om het ei heen en met een borstel doe je er vervolgens eigeel overheen. Hierdoor blijft het patroon van het decoratieve servet goed zitten op het ei. Et voilá, je hebt geweldig mooie paaseieren waarmee je straks de show kunt stelen!

Bekijk hieronder de video met de volledige instructies:

Lees ook: Lege eierdozen over? Dit kun je er allemaal mee doen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: YouTube, JumbleJoy | Beeld: Videostill