Aha! Dit is de reden waarom katten zo gek zijn op vis

katten

Waarom zijn katten gek op vis?

Dat katten van vis houden, is iets wat iedereen wel weet. Maar waarom is dit eigenlijk zo? In dit artikel leggen we je het uit. 

Sterke geur

Katten zijn over het algemeen erg gek op vis. Natuurlijk is niet elke kat hetzelfde, en kan het zijn dat jouw kat liever vlees eet. Als jouw kat een echte viseter is, dan is dit zeker geen uitzondering. Een kat is vaak dol op vis door de sterke geur. Deze geur geeft een kat namelijk het idee dat vis een proteïnerijke snack is. In vis zitten veel omega 3 vetzuren, die zowel goed zijn voor de huid van de kat als het brein van de kat.

De beste optie voor je kat

Het is natuurlijk niet zo dat je jouw kat elke vissoort kan voorschotelen. Rauwe vis is bijvoorbeeld niet zo’n heel goed idee. Een kat kan door rauwe vis namelijk een salmonella infectie, het rotavirus of Hepatitis A of B oplopen. Stel dat je kat wel een keertje rauwe vis heeft gegeten, dan is het verstandig om de dierenarts te bellen. De beste optie voor je kat is een gekookte vette vis, zoals zalm of makreel. Je kunt de vis ook bakken of grillen, maar let hierbij wel op dat je de vis in kleine stukken snijdt en alle botten en graten eruit haalt.

Wat mag je kat absoluut niet eten?

Dat katten gek zijn op vis, is nu wel duidelijk. Maar wat mag je kat eigenlijk nog meer niet eten? Een aantal voedingsmiddelen zijn super slecht voor je kat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan chocolade, noten en zoetstoffen, knoflook, druiven en rozijnen. Zorg ervoor dat je deze producten altijd uit de buurt van je trouwe viervoeter haalt.

Lees ook: Waarom katten graag aan je meubels krabben en hoe je het ze afleert

Bron: Vriendin, Egard Cooper | Beeld: Pixabay