Aha! Zó maak je schillen en pellen een stuk makkelijker

schillen pellen

Hier hadden wij zelf nooit aan gedacht!

Het schillen of pellen van sommige voedingsmiddelen kan behoorlijk wat tijd in beslag nemen, iets waar je soms simpelweg gewoon geen tijd voor hebt. Denk bijvoorbeeld aan het pellen van een teentje knoflook, of het schillen van een perzik. Gelukkig zijn er een aantal handige trucjes die het jou makkelijker kunnen maken.

Komkommer

De methode die mensen hanteren voor het schillen van een komkommer, verschilt per persoon. Sommigen grijpen naar een aardappelschilmesje, anderen naar een kaasschaaf, weer anderen laten de schil gewoon zitten. Maar als je de schil van een komkommer wilt verwijderen, is een dunschiller toch wel de beste keuze. Dit handige gereedschap snijdt namelijk aan beide kanten. In plaats van lange stroken van boven naar beneden te snijden, kun je een dunschilmesje eenvoudig heen en weer bewegen. En dan is de klus binnen no time geklaard!

Knoflook

Het vliesje van een teentje knoflook verwijderen, gaat soms met veel pijn en moeite. Probeer dit daarom eens: plaats één of meerdere teentjes in een afgesloten bakje of potje en schud ze even goed heen en weer. Als het vliesje van de knoflook echt hardnekkig vastzit, dan kun je eerst het teentje voorzichtig platdrukken door het snijvlak van een groot mes erop te leggen. Druk vervolgens met je platte hand op het mes om de knoflook lichtjes in te deuken. Doe daarna de knoflook weer in het bakje en schud opnieuw. Het velletje zal nu makkelijker loslaten.

Ei

De truc voor knoflook, werkt ook voor het pellen van een ei. Kook het ei zoals je normaal zou doen en koel het kort daarna af onder de koude kraan. Als je meerdere eieren hebt gekookt, kun je ze terug in de pan leggen en afdekken. Heb je slechts één ei? Gebruik dan een glas of een klein bakje met een deksel. Door de pan of het bakje voorzichtig te schudden, breekt de schil en komt het ei makkelijk los. Zo heb je binnen de kortste keren een perfect gepeld ei om van te genieten!

Aardappelen

Voor de stamppot-liefhebbers onder ons die een hekel hebben aan het schillen van de aardappelen, hebben we een handige tip. Begin met het insnijden van de rauwe aardappelen over de breedte met een mes, maar niet te diep, zodat er slechts een lichte inkeping in de schil ontstaat. Kook de aardappelen zoals gewoonlijk. Doe de aardappelen na het koken gelijk vijf seconden in een bak met ijskoud water. Dit zorgt ervoor dat de schil veel makkelijker loslaat. Dit trucje werkt overigens ook voor tomaten!

Lees ook: Super gezond: elke dag limoensap drinken

Bron: MAX Vandaag | Beeld: Pexels