Daarom kun je beter geen ijsbergsla of sucrinesla eten volgens voedingsexperts

Stylish young woman eating healthy salad on a restaurant terrace, feeling happy on a summer day

Met zoveel verschillende soorten sla in de supermarkt is het soms lastig kiezen. Toch zijn er redenen om bepaalde soorten, zoals ijsbergsla en little gem, vaker links te laten liggen. Hier leggen we uit waarom, zodat je optimaal profiteert van gezonde vitaminen en voedingsstoffen!

Waarom sla met compacte bladeren minder gezond is

Volgens voedingsdeskundige Nathalie Majcher, bekend als Dr Bonne Bouffe, zijn slasoorten met compacte bladeren zoals ijsbergsla en little gem minder gezond. Waarom? Omdat deze compacte structuur voorkomt dat er voldoende licht tot de binnenste bladeren kan doordringen. Licht is noodzakelijk om de gezonde voedingsstoffen en antioxidanten in de bladeren aan te maken. Bij deze slasoorten krijg je daardoor simpelweg minder van deze essentiële voedingsstoffen binnen.

Welke slasoorten zijn gezonder?

Je kent ze vast wel, de donkerdere en kleurrijkere salades zoals die van je grootouders, die vaak paars of donkerrood gekleurd zijn. Hoewel je die misschien eerder links liet liggen, zijn juist deze soorten ontzettend gezond. Nathalie Majcher benadrukt dat hoe donkerder de sla is, hoe rijker hij is aan antioxidanten.

Kies daarom liever voor romaine sla, krulsla, radicchio, andijvie of batavia. Door deze keuze krijg je meer vitamine K, vitamine B9, bètacaroteen en gezonde polyfenolen binnen.

Door simpelweg voor de juiste sla te kiezen, geef je jouw gezondheid moeiteloos een flinke boost!

Afbeelding: Adobe Stock