Zo blijven appels het langst knapperig en vers

appels

Wij hebben een aantal handige tips voor je

Het is weer herfst! Niet alleen het weer verandert, ook onze smaak op het gebied van fruit past zich aan. In september en oktober zijn appels het lekkerst, dus die slaan we massaal in. Maar hoe houd je appels nou het langst vers?

Hele appels bewaren

Een aantal verse appels op je fruitschaal ziet er altijd mooi uit. Houd er echter rekening mee dat ze op die plek slechts een week goed blijven en daarna minder lekker worden. Je kunt er het beste snel van genieten. Wil je ze toch wat langer bewaren? Dan hebben we een aantal tips voor je.

Om appels zo lang mogelijk vers te houden, bewaar je ze buiten direct zonlicht. Wil je de houdbaarheid verlengen? Bewaar ze dan in de groentelade van je koelkast. Wanneer je appels in vochtig keukenpapier wikkelt en vervolgens in een plastic zak met gaatje stopt, blijven ze zelfs tot zes weken vers. Let er wel op dat je ze niet naast ander fruit en groente bewaart, want appels bevatten ethyleengas dat andere producten sneller laat rijpen.

Gesneden appels bewaren

Gesneden appels zijn een lekker en gezond tussendoortje. Logischerwijs zijn ze niet zo lang houdbaar als een hele vrucht. Snijd jij je appel thuis alvast in stukjes om mee te nemen naar je werk of voor de kinderen naar school? Bewaar ze dan in een hersluitbare zak of bewaardoos in de koelkast. Zo blijven de stukjes appel 3 tot 5 dagen vers – al kunnen ze wel eerder bruin worden. Om te voorkomen dat dat gebeurt, doe je er een beetje citroensap op voordat je ze in de koelkast zet. En nee, daar krijgt het fruit geen citroensmaak van.

Appels invriezen

Je kunt appels ook in de vriezer bewaren, maar hierdoor verliezen ze wel hun knapperigheid. Wil je ze toch invriezen? Doe dat dan in plakjes, zodat je ruimte bespaart. Omdat de textuur wordt aangetast bij bevroren appels, zijn ze ideaal om te gebruiken in taarten of voor appelmoes. Je hoeft ze niet eens eerst te ontdooien, maar kunt het fruit meteen gebruiken in een taart. Houd er wel rekening mee dat het baksel een paar minuten langer in de oven moet staan.

Lees ook: Zet deze plant in de keuken als je last hebt van fruitvliegjes

Bron: Kookfans | Beeld: Unsplash, Natalie Grainger