8 verbluffende verhalen van dieren die wraak namen op mensen

Sommige mensen zijn flink te grazen genomen door deze dieren

Als mensen koesteren we nog weleens een wrok jegens iemand die ons onrecht aandeed. Voor dieren geldt soms hetzelfde. Worden zij onterecht behandeld? Dan gaat dat soms verder dan slechts een wrok koesteren. Wij delen verhalen van dieren die wraak namen op mensen. 

Tijger vermoordt stroper die het op hem gemunt had

De Russische stroper Vladimir Markov ging op een dag in 1997 achter een Siberische tijger aan. Deze tijgers moet je zeker niet onderschatten. Ze kunnen meer dan 225 kilo wegen en kunnen sprongen van drie meter maken. Hen op hun zenuwen werken? Dat is iets wat Vladimir beter niet had kunnen doen.

Toen Vladimir een Siberische tijger zag – ook wel bekend als Amoer-tijger – schoot hij hem neer. Hij verwonde het dier dusdanig, maar wist hem niet te doden. De tijger ontsnapte, maar vergat de stroper niet. Het pientere dier volgde Vladimir naar de hut waar hij verbleef. In eerste instantie bracht de tijger een grote ravage aan. Het dier vernielde alles in de woning dat de geur van de stroper had. Daarna wachtte de tijger geduldig. Een goed einde had het niet voor Vladimir. Toen hij door de deur kwam, viel de tijger hem aan en werd hij gedood door het dier.

Honden vernielen auto nadat eigenaar hun maatje mishandelde

Je hoort men weleens zeggen: honden zijn de trouwste vriend van de mens. Míts de mens hun vrienden niet aanvalt. Een aantal jaar geleden, in 2015, liep een Chinese man naar zijn auto. Hij zag dat er een zwerfhond op zijn parkeerplaats lag en dat vond hij maar niets. Hij had het dier weg kunnen jagen, maar dat is niet wat de man deed. Hij schopte de hond, zodat hij wegging.

De hond ging inderdaad weg, maar niet omdat hij zich verslagen voelde. Nee, hij haalde andere honden op. Samen met zijn viervoetige vrienden vernielden de honden vervolgens de auto van de man. Toen de man de volgende dag terugkeerde naar zijn auto, zag hij dat zijn ruitenwissers doorgebeten waren en dat er deuken in zijn auto zaten. Hij wist in eerste instantie niet wat er was gebeurd, tot een buurman hem erop wees dat een groep honden het had gedaan.

Lees meer wraakverhalen van dieren op de volgende pagina.