8 verbluffende verhalen van dieren die wraak namen op mensen

Luipaard valt park ranger aan nadat hij haar met een stok prikt

Dat je een luipaard niet zomaar met een stok moet prikken, bewijst dit verhaal uit Lake Nakuru National Park in Kenya wel. Een luipaard veroorzaakte onrust, omdat ze het vee van de lokale bewoners aanviel en opat. De locals namen contact op met de park rangers en zij spoorden op hun beurt de luipaard op. Ze wisten haar te vangen, in een kooi te stoppen en op hun wagen te zetten. Toen ze haar er weer uit wilden laten, weigerde het dier dat alleen. De oplossing van een van de rangers? Haar met een stok prikken, om haar eruit te lokken. Had hij dat nu maar niet gedaan…

Vanuit de wagen, duwde de ranger met een stok tegen het dier aan. Dat waardeerde ze totaal niet. Ze werd agressief en beet eerst in de stok. Wel was het doel bereikt: ze ging de kooi uit. Ze rende alleen niet haar vrijheid tegemoet, maar sprong in het open raam van de auto. Ze wist de ranger te verwonden met haar klauwen en probeerde hem in zijn nek te bijten. Ondertussen probeerde ze verder de truck in te klimmen, maar de ranger wist het dier uit het raam te krijgen door haar met zijn voeten weg te duwen. De ranger had 21 hechtingen nodig voor zijn verwondingen, maar kan het verhaal gelukkig nog wel navertellen.

Kraaien herkennen de onderzoekers die hen onderzochten en vallen hen aan

We weten dat olifanten een goed geheugen hebben, maar wist je dat dit ook opgaat voor kraaien?

Voor een onderzoek brachten onderzoekers identificatiebanden aan op een aantal kraaien. En dit vonden de kraaien helemaal niet leuk. De kraaien werden wel losgelaten in hun territorium, maar toen de onderzoekers hier naartoe kwamen, bleken de vogels hen te herkennen. Sterker nog, ze bleken nogal een wrok te koesteren. Ze begonnen luid te kraaien en vlogen op hen af om ze weg te jagen. Om te bewijzen dat kraaien daadwerkelijk een wrok kunnen koesteren, begonnen de onderzoekers speciale maskers te dragen wanneer ze de identificatiebanden aanbrachten. Na verloop van tijd brachten de onderzoekers een bezoek aan de kraaien. Opnieuw droegen ze het masker. De kraaien bleken de gezichten (na een jaar!) niet te zijn vergeten. De vogels maakten opnieuw veel kabaal.

Lees meer wraakverhalen van dieren op de volgende pagina.