5 gewoontes die je beter ‘s ochtends dan ‘s avonds kunt uitvoeren

Dit is beter voor je gezondheid

Sta jij tijdens je vaste ochtendroutine minimaal een kwartier onder de douche? Boen jij pas in de ochtend de restjes make-up van je gezicht? Dan ben je niet goed bezig. Er zijn een aantal gewoontes die we bijna allemaal in de ochtend uitvoeren, maar in de avond veel beter tot z’n recht komen. Of je het nu wil of niet: pas die avondroutine maar beter aan. Je lijf zal je dankbaar zijn. 

1. Stap onder de douche

Veel mensen worden pas écht goed wakker na een ontzettend lange douchesessie. Ben jij een ochtenddoucher? Grote kans dat je er in de avond dan niet ook nog onder springt. Toch kun je je lichaam beter in de avond reinigen. Doe je dit niet, dan neem je alle bacteriën en stof die zich op de huid en in je haar hebben verzameld, mee je bed in. En niet geheel onbelangrijk: je bespaart er ook een hoop tijd mee in de ochtend.

2. Smeer je huid goed in

Ondanks dat jij in de nacht je rust pakt, doet je huid dit niet. Tijdens je nachtrust is je huid bezig met het vernieuwen en repareren van de huidcellen. Op dit moment kan de huid wat extra voedingsstoffen erg goed gebruiken. Dus, ga los met verschillende serums, crèmes en lotions voor je je bed in duikt. Wedden dat je met een gezonde gloed wakker wordt!

3. Spray deodorant in de avond

Een deo-spraytje onder je linker- en rechteroksel komen waarschijnlijk in jouw ochtendroutine voor. Toch is het niet verstandig om dit in de ochtend pas te doen. Wanneer je in de avond na het wassen van je oksels deodorant opspuit, kan het in de nacht rustig z’n werk doen. De actieve ingrediënten, zoals anti-transpirant en geurverminderaar, kunnen in de nacht in de zweetkanalen terecht komen. Op deze manier werkt je deodorant het beste!

4. Borstel je haar

Ga je slapen met nat haar? Grote kans dat je de boel de volgende ochtend pas uitkamt. Dit is niet zo’n goed idee, aangezien door de wrijving op je kussen je alleen maar meer klitten veroorzaakt. Door je haren goed te borstelen en vervolgens in een vlecht te dragen verminder je de kans op klitten en haarbreuk. Nog een voordeel: ook hier bespaar je flink wat tijd mee in de ochtend.

5. Gezicht reinigen

Te lui om je make-up restjes eraf te boenen in de avond? Dan ben je heel slecht bezig. Door met een vies gezicht in bed te stappen, trekt al het vuil tijdens het slapen in je poriën. Daarnaast kunnen restjes mascara op de ogen zorgen voor broze wimpers en breken ze sneller af. Wees lief voor je huid en kies voor een gezichtsreiniger die de boel flink schoonmaakt. Wedden dat je hierdoor een stuk frisser wakker wordt?

Lees ook: Moe en lusteloos wakker worden: hier komt het door

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Healthy | Beeld: Unsplash