6x zo kun je je weerstand verhogen

weerstand verhogen

Geef je immuunsysteem een boost!

De kans bestaat dat een aantal mensen in je omgeving al thuis zitten met symptomen van het coronavirus en misschien loop je zelf ook wel te snotteren en te niezen. Juist in deze tijd is het zo belangrijk om fit te blijven en je weerstand op peil te houden. Hoe je dat precies doet? Dit zijn 6 natuurlijke manieren om je immuunsysteem een boost te geven.

1. Relax

Probeer zo veel mogelijk te ontspannen wanneer dat kan. Stress kan je weerstand namelijk verlagen en ervoor zorgen dat ‘indringers’ niet meer goed afgestoten worden. In een stresssituatie geeft je lichaam namelijk prioriteit aan het handelen van je stress, in plaats van aan andere belangrijke processen in je lichaam. Probeer bijvoorbeeld eens wat ademhalingsoefeningen of een yogasessie om te ontspannen.

2. Neem voldoende antioxidanten

Om je lichaamscellen in balans en gezond te houden, is het belangrijk om de juiste voeding te eten. Onderzoek wijst uit dat antioxidanten in voedsel je lichaam ziektes helpen bestrijden. In plantaardige voeding zoals watermeloen, cranberry’s, hazelnoten en specerijen als kruidnagel, knoflook en kurkuma zitten veel antioxidanten. Ze voorzien ons lichaam van bouwstoffen die ons beschermen tegen bacteriën en virussen. Bij een antioxidant kun je bijvoorbeeld denken aan vitamine C. Vitamine C is nodig voor de vorming van bindweefsel, de opname van ijzer en het op peil houden van de weerstand.

3. Houd je spijsvertering gezond

Een heel belangrijk onderdeel van je immuunsysteem is je spijsvertering. Volgens de Maag Lever Darm Stichting leren darmbacteriën ons afweersysteem om goede bacteriën met rust te laten en slechte bacteriën aan te vallen. Zo blijft je immuunsysteem dus goed werken. Je snapt dat het daarom heel belangrijk is om ook nu goed voor je spijsvertering te zorgen. Dat doe je door gezond te eten, want je spijsvertering wordt beïnvloed door je eetpatroon. Wat de beste voedingskeuzes zijn? Vers fruit bijvoorbeeld en vezelrijke producten. Kies bijvoorbeeld voor volkorenbrood, -pasta en zilvervliesrijst. Ook is het verstandig om veel water te drinken. Water helpt je spijsverteringsstelsel en het zorgt ervoor dat de voedingsstoffen in je darmen opgenomen kunnen worden.

Meer tips lees je op de volgende pagina.

Pagina 1/2