7 redenen om een flesje amandelolie in huis te halen

Amandelolie heeft veel gezondheidsvoordelen

Anno 2020 heb je van elke noot, boom of bloem wel een olie. En wordt elk middel voor tig doeleinden ingezet. Zo is een amandel niet alleen meer een lekkere snack. De noot wordt gebruikt voor amandelmelk, amandelpasta, amandelbrood en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Iets anders wat ook van de amandel wordt gemaakt, is amandelolie.

Wat is amandelolie precies?

Amandelolie is gemaakt van, jawel, amandelen. Het is een pure olie: de amandelen worden uitgeperst in een koude staat en daarna direct in een flesje of verpakking gestopt. Amandelolie wordt ook in veel huidverzorgingsproducten gestopt. De olie zit namelijk tjokvol vitamine A, B1, B2, B6 en E. De olie is daarom een traktatie voor je huid en kan huidirritaties en droge plekjes voorkomen. Waarvoor je de olie precies kunt gebruiken? We hebben het voor je op een rijtje gezet.

1. Gebruik het voor je haar

In de zomer heeft je haar soms veel te verduren en kan het erg droog worden. Door amandelolie worden je lokken weer prachtig glanzend. Smeer niet meteen een heleboel olie op je haar. Masseer na het wassen van je haar wat druppels olie in de puntjes en werk geleidelijk aan omhoog. Ook voorkomt de olie gespleten haarpunten.

2. Gebruik de olie tegen roos

Als je last hebt van roos, kan amandelolie je helpen om ervan af te komen. Doordat er veel vitamine E in de olie zit, helpt de olie tegen roos. Ook kan het helpen tegen eczeem op de (hoofd)huid.

Lees verder op de volgende pagina waar je amandelolie nog meer voor kunt gebruiken.

Pagina 1/2