7 redenen om een flesje amandelolie in huis te halen

3. Het hydrateert de huid

Er zitten veel goede vetzuren in amandelolie, waardoor het de huid goed hydrateert. Ook zorgt de vitamine E in de olie ervoor dat je huid zich verbetert.

4. Gebruik het als massageolie

Amandelolie smeert goed uit en is goed te mixen met een essentiële olie. Niet zo gek dat deze olie dan ook vaak in salons wordt gebruikt tijdens een massage. Wist je dat amandelolie ook de bloedtoevoer onder de huidoppervlak kan verbeteren? Smeer dus wat olie op de huid en maak ronde bewegingen.

5. Het helpt tegen striae

Bijna iedereen heeft wel last van (een beetje) striae en het is dan ook niets om je voor te schamen. Als je graag van je striae af wil, kun je wat amandelolie op je huid smeren. Ook kun je de amandelolie mengen met een vitamine E-capsule om je huid een extra boost te geven.

6. De olie vermindert wallen

Amandelolie kan ook een oplossing bieden als je last hebt van donkere cirkels onder je ogen. Smeer een klein beetje olie onder je ogen en masseer rustig in je huid. Doe dit voorzichtig! Je wil de olie namelijk niet in je ogen krijgen. Amandelolie trekt snel in de huid, waardoor je het voor je concealer aan kunt brengen.

7. Gebruik het om make-up te verwijderen

De olie haalt make-up makkelijk van je huid af. Daarnaast opent de olie ook de poriën en voorkomt de olie dat acné optreedt. Ideaal!

Pagina 2/2

Lees ook: Neuroloog deelt zijn drie gouden tips om in slaap te vallen

Bron: Makkelijk afvallen, Optimale gezondheid | Beeld: Pixabay