7 redenen waarom je iedere dag een half uurtje zou moeten wandelen

wandelen

Een extra goede reden om er deze lente op uit te trekken!

Dat wandelen goed is voor zowel lichaam en geest, is niks nieuws. Een half uurtje wandelen per dag brengt namelijk deze lichamelijke én mentale voordelen met zich mee. Trek die wandelschoenen maar aan!

1. Je wordt er rustig van

Het maakt niet uit of je op je dooie gemak een rondje slentert of in een flink tempo doorstapt: wandelen maakt je rustiger. Tijdens het wandelen gaan je zintuigen namelijk meer openstaan en zul je je meer focussen op de dingen om je heen. Probeer hierbij bewust te luisteren naar het tjilpen van de vogeltjes of te genieten van de zon op je gezicht. Wedden dat je je na afloop kalmer voelt?

2. Je creativiteit neemt toe

Loop je even vast in je werk of zit je te dubben over een grote beslissing die je moet nemen? Maak dan eens een wandeling. Dit helpt je hoofd leeg te maken en je geeft je de nodige afleiding. Tijdens de wandeling zou het zomaar kunnen dat je de meest briljante ingevingen krijgt. Echt, het is het proberen waard!

3. Het vermindert spataderen

Deze had je waarschijnlijk niet verwacht. Maar volgens een onderzoek van de Cleveland Clinic kan wandelen helpen om spataderen te verminderen. Zijn die zichtbare blauwe aderen op je benen je een doorn in het oog? Trek die wandelschoenen dan aan en maak een ommetje. Baat het niet, dan schaadt het niet!

Meer voordelen van een dagelijkse wandeling vind je op de volgende pagina.

Pagina 1/2