Opgelet: Action roept product terug vanwege productiefout

Het artikel werd verkocht tussen 26 maart 2018 en 13 mei 2019

Action is dé winkel voor koopjesjagers en ook voor leuke sieraden kun je bij de budgetketen terecht. Helaas moet het merk Top Fashion Trading B.V. om veiligheidsrisico’s oorbellen terugroepen. De oorbellen, die in een set van 12 kwamen, werden meer dan een jaar lang in Actionfilialen verkocht.

Door een productiefout bevatten de oorbellen hogere concentraties nikkel dan toegestaan is.

Nikkel

De oorbellen van Top Fashion Trading B.V., die tussen 26 maart 2018 en 13 mei 2019 in Actionwinkels werden verkocht, worden per direct teruggeroepen. De oorbellen bevatten door een productiefout hogere concentraties nikkel dan wettelijk is toegestaan. De hogere hoeveelheid nikkel kan bij het dragen een allergische reactie veroorzaken, denk hierbij aan jeuk en uitslag. In ernstige gevallen kan iemand er zelfs blaren aan overhouden.

Details

Het gaat om oorbellen die in een set van 12 paar werden verkocht met EAN-code 8719189209209280. De code staat op de achterkant van de verpakking. De verpakking is te herkennen aan de tekst ‘I love you to the moon and back’. Heb je de verpakking al weggegooid? Dan vind je hieronder een foto van de oorbellen. Gedupeerden kunnen het artikel terugbrengen naar de Action, waar je het aankoopbedrag terugkrijgt. Heb je de bon niet meer? Geen probleem, die is niet nodig.

Lees ook: Deskundige stelt: ‘Deze medicijnen horen thuis in je medicijnkastje’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Action, NVWA | Beeld: Screenshot Google Maps, Action