Lekker dan… Blijkbaar is afvallen voor kleinere vrouwen veel lastiger

Afvallen

En dat komt hierdoor

Boodschappen uit het bovenste keukenkastje pakken is vrijwel onmogelijk, tijdens concerten kijk je veelal tegen de ruggen van anderen aan en broeken moeten altijd ingekort worden. Het leven van kleine personen gaat niet altijd over rozen. Dacht je dat dat alles was? De onderzoekers van dit afvalonderzoek weten daar nog een schepje bovenop te doen.

Afvallen is lastiger als je kleiner bent.

Gewichtstoename

Hoe lang je ook bent, veel vrouwen van welke lengte dan ook, hebben weleens een afvalpoging ondernomen. Echter komt onderzoeker Craig Primack, president-elect van Obesity Medicine Association, nu met gegevens waar kleine dames niet erg blij van worden. Uit zijn onderzoek blijkt dat gewichtstoename bij kleine mensen merkbaarder is én het metabolisme van kleinere personen werkt ook nog eens trager. Dit houdt in dat afvallen voor kortere dames lastiger is.

Metabolisme

Hoeveel calorieën je in ruststand verbrandt, verschilt per persoon. Je lengte speelt hierbij een grote rol. De gemiddelde vrouw heeft een BMR (basaal metabolisme) van 1400 calorieën per dag. Zou je bijvoorbeeld de hele dag niks doen? Dan verbrand je alsnog 1400 calorieën. Echter gaat dit voor vrouwen die kleiner zijn dan 150 centimeter niet op. Zij hebben een BMR van 1200 calorieën. Ze verbranden dus minder dan iemand die langer is.


Lees ook: Deze 5 dingen weet je huisarts direct over je als je de praktijk binnenloopt

 Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay