Wil je afvallen? Déze sterke drank kan je daarbij helpen…

drank

Voor wie is dit wel wat?

Wie een paar kilo wil afvallen kan beter geen junkfood eten of een alcoholische versnapering nuttigen. Een (sterk) drankje bevat immers veel calorieën. Tijdens een borrel verruil jij een wijntje voor een Spa Rood met citroen, maar wist je dat er een sterke drank bestaat die je helpt bij het afvallen?

Dit drankje is geen dikmakertje.

Mexicaanse drank
Over het algemeen geldt dat alcoholische versnaperingen dikmakertjes zijn, maar die regel gaat niet op voor het Mexicaanse drankje tequila. Het drinken van tequila kan je bloedsuiker verlagen, zo blijkt uit een onderzoek van het Amerikaans Scheikundig Instituut.

Hoe zit het precies?
Drink je een koud biertje, heerlijk wijntje of blitse cocktail? Dan zul je snel de neiging hebben om in een zak chips te graaien of je tegoed te doen aan bittergarnituur. Drink je tequila? Dan heb je die drang naar (vet) eten minder. Onderzoekers toonden dit aan door een proef te houden onder muizen die gewoon water dronken. Voor het onderzoek kregen de knaagdieren echter water met de suikers die ook in een agave plant zitten (waar tequila van wordt gemaakt). De dieren die het water met suiker dronken, hadden minder trek in eten dan de muizen die gewoon water hadden gedronken.

Smeer de keel niet direct met een drankje tequila, want van teveel van deze drank kun je kotsmisselijk worden. Dat neemt echter niet weg dat één of twee borreltjes geen kwaad kunnen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nouveau | Beeld: Pexels