Moeite om ’s avonds van de chips af te blijven? Zó zorg je ervoor dat je ook in de avonduren gezond eet

gezond eten

Op deze manier kun je al die verleidingen weerstaan

Het nieuwe jaar is net begonnen en dat betekent dat een groot deel van de bevolking weer (eventjes) op de lijn let. Overdag lukt het ons prima om de goede voornemens vol te houden en alleen maar gezond eten naar binnen te werken, maar ‘s avonds komt wél de drang om de hele koelkast leeg te eten. 

Hoe komt het toch dat gezond eten ’s avonds zoveel moeilijker is?

Avonduren
Je begint de ochtend netjes met een kommetje magere kwark, muesli en wat fruit. In de middag houd je het netjes bij een grote omelet met groente en tussendoor knaag je op wat worteltjes. Met een tevreden gevoel kom je thuis en maak je een kommetje rijst met veel groente en kip klaar. Je hebt het netjes gedaan vandaag! Helaas komt een uurtje later de onbedwingbare behoefte opzetten om alles op te eten wat los en vast zit. Hoe kan dit toch?

Zelfbeheersing
Volgens onderzoekers van de Texas A&M University heeft dit te maken met het feit dat we aan het begin van de dag nog een redelijke dosis zelfbeheersing hebben, die gedurende de dag vordert opraakt. Daarnaast is het volgens de onderzoekers een voldongen feit dat je altijd dingen wilt hebben die je niet mag. Heb je jezelf daarom alle koolhydraatrijke producten verboden, dan is de kans groot dat je een enorme behoefte hebt aan chips. Het is daarom volgens de onderzoekers ook beter om jezelf gedurende de dag wél iets te gunnen, zodat je een grote eetbui later op de dag voorkomt.

Lees ook: Déze fouten zorgen ervoor dat jouw goede voornemen om af te vallen niet gaat lukken

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest! 

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay